Het Van der Valk-hotel Stein-Urmond (Nederlands Limburg) opende eind maart 2020 als 'coronahotel' (foto) voor besmette personen met milde symptomen. Midden mei sloot het 'isolatiehotel' de deuren en ging het weer open als regulier hotel.
Volledig scherm
Het Van der Valk-hotel Stein-Urmond (Nederlands Limburg) opende eind maart 2020 als 'coronahotel' (foto) voor besmette personen met milde symptomen. Midden mei sloot het 'isolatiehotel' de deuren en ging het weer open als regulier hotel. © EPA

Experts vragen besmette personen niet thuis, maar in aparte centra te isoleren

Eerder dan besmette personen in thuisisolatie onder te brengen, pleiten onderzoekers Harald De Cauwer (UA) en Francis Somville (UA en KU Leuven) er in het Tijdschrift voor Geneeskunde voor om ze naar isolatiecentra te sturen. Contacttracing dient volgens hen op lokaal vlak georganiseerd te worden, met door de gezondheidsinspectie gesuperviseerde studenten geneeskunde.

9 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Als dat deftig omkaderd wordt is het een heel goed initiatief. Een besmet familielid op camping of chalet of op hotelkamer. Twee vliegen in een klap economisch bekeken. Hier wordt trouwens heel weinig getuigd door mensen met een besmet en zelfs overleden Covid-19 persoon. Dat deze mensen eens aan het woord komen.
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  Hadden ze van in het begin moeten doen ... maar waarom niet zoals in Duitsland, honden trainen. En gewoon langs ieder huis gaan gedurende een week tijd. EN die mensen verplicht thuisblijven, verplicht app installeren. Buitenkomen = 1000 euro boete. En ge moet niet zeveren met privacy etc. Dit gaat boven privacy
 • Hannelore Wiame

  2 jaar geleden
  Ehm ja, wie gaat zich dan nog willen laten testen als dit dan evt. het resultaat is? En ook, gaat de “staat” (lees: wij) dat weer allemaal bekostigen.? Ale, vooruit, gooi er nog maar wat bij op de factuur.
 • karin knol

  2 jaar geleden
  Ik wacht nog altijd op de eerste golf, miljoenen zouden er toch sterven? Er zijn nog minder doden dan vorig jaar met de griep, waar Corona al sinds 1960 deel van uit maakt! De testen zijn onbetrouwbaar, maskers werken niet en hebben totaal geen nut! De ouderen die we zogenaamd moeten beschermen, worden mishandeld en creperen van eenzaamheid en de gezonde bevolking word opgesloten! De economie gaat om zeep, mensen worden tegen elkaar opgezet en Leuven moet eens met zijn billen bloot gaan!
 • WILMA ULRIX

  2 jaar geleden
  Voordat we dit verhaal van deze onderzoekers geloven: in welk vak zijn deze onderzoekers afgestudeerd en op welk onderzoek baseren zij hun stelling dat isolatie in centra beter is ? Zolang we dat niet weten is hun opinie niet meer dan een stelling.