Steven Callens, Dirk Devroey, Pierre Van Damme en Marc Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Callens, Dirk Devroey, Pierre Van Damme en Marc Van Ranst. © Belga, Stefaan Temmerman, Belga, RV

Experts verdeeld over aanpak Overlegcomité: het had toch iets meer mogen zijn

Dat het Overlegcomité alles bij het oude laat, valt niet bij alle experts niet in goede aarde. “Meer boetes? Daar geloof ik niet echt in. Dit is toch wel een beetje magertjes,” zegt viroloog Steven Callens. Collega Marc Van Ranst geeft ons nog wat tijd. “We hebben een week om de stijging terug te draaien. Als we die kans niet grijpen, vrees ik dat we vertrokken zijn voor een doorgedreven stijging.”

36 reacties

 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  Volledig eens met de stelling van Michael Nicolaas.Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden.
 • Anny van Geel

  1 jaar geleden
  verboven jozef als die experts al niet een en dezelfde mening hebben wat zitten die daar dan te doen volgens mij weet geen man dat op te lossen
 • Elle Devee

  1 jaar geleden
  Sommigen hebben blijkbaar nog steeds niet begrepen dat zelfs de mensen die Covid doorgemaakt hebben amper antistoffen hebben en dat die na enkele weken reeds verdwenen zijn. Immuniteit? Nougat bollen. Zéro.
 • Veerle De cock

  1 jaar geleden
  Mij kan niks meer verplicht worden .ik moet nog juist doodgaan als het mijn tijd is .en verder die ik gewoon waar ik zin in heb .in angst en met paniek zal ik niet leven .stop met dagelijks ons te gijzelen en ons te kommaderen
 • Jacques Eerten

  1 jaar geleden
  Bart van steenkiste, België importeert 60% van wat Belgen consumeren. Dus ofwel grenzen toe en we beginnen te verhongeren binnen een week of we moeten mensen binnenlaten zoals, vrachtwagenchauffeurs, piloten, zeelui, en specialisten die we nodig hebben voor het functioneren van onze maatschappij.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.