Erika Vlieghe, Pierre Van Damme, Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Lize Raes.
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe, Pierre Van Damme, Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Lize Raes. © BELGA, Bart Leye, RV

Experts roepen op om maatregelen streng op te volgen: “Je kan een hele tijd zonder autogordel rijden, maar bij een ongeluk ben je dood”

Na de Black Lives Matters-betoging in Brussel, het straatfeest op het Flageyplein en de overvolle zeedijken, waarschuwden virologen voor een opflakkering van het virus. Maar ook de voorbije dagen gingen onze coronacijfers naar beneden. Traag, maar toch. “Ik zou niet te vroeg victorie kraaien”, zegt Erika Vlieghe, voorzitter van de GEES die de exit-strategie coördineert. “Je kan een hele tijd zonder autogordel rijden, tot je een zwaar ongeluk krijgt en dan ben je dood.” Ook andere experts treden haar bij: “Er is geen enkele reden waarom het virus bij ons niet opnieuw zou kunnen opflakkeren.”

14 reacties

 • monique hermans

  7 maanden geleden
  Een dikke duim voor jullie harde werk, mensen begrijpen nog niet dat ze met hun leven en dat van een ander spelen. Dank u voor jullie inzet.
 • Ben Kenobi

  8 maanden geleden
  Mensen zijn gewoon ongedisciplineerd en een bende betweters, hebbe jullie dan echt een regering nodig die jullie vertellen wat wel en niet mag?Zoek eens op wat dit virus echt doet en kijk eens hoe ze het in Azië doen. Ik heb geen viroloog nodig om mij te vertellen hoe ik mezelf moet beschermen tegen het virus,ik draag altijd een mondmasker als ik buite omdat ik weet dat het de kans op besmetting verlaagd. Maarja iedereen denkt aan zichzelf en niet aan een ander. Doe jullie goesting maar.
 • irand huysman

  8 maanden geleden
  Graag zou ik toch deze virologen er willen op wijzen dat je de mensen 1 keer, 10 keer kan verwittigen maar moet dat nu elke dag en dat al maanden aan een stuk tot wanneer blijf je dat doen, eigenlijk krijg ik daar toch mijn bedenkingen bij. Als je een zender om één of andere reden niet meer kan horen of zien, dan verzet toch gewoon van zender, niet. Ieder wil zijn gelijk halen, man toch.
 • freddy lommelen

  8 maanden geleden
  3 dagen in kerkrade en valkenburg geweest 0(nul) mondmaskers gezien ook niet in hotel ,restaurants of cafes enkel handgel en afstand en het dodencijfer is nihil maar ik ken er niets van
 • Ludo Wouters

  8 maanden geleden
  Begin eens meer te hameren om afstand te houden. Nu hameren die experten maar over het dragen van een mondmasker. In Nederland, ons best vergelijkbaar land, daar draagt bijna niemand een mondmasker. Maar dat zullen volgens onze zelf verklaarde experten geen experten zijn zeker?
 1. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw

 2. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"