Viroloog Marc Van Ranst in de studio bij VTM Nieuws.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst in de studio bij VTM Nieuws. © VTM Nieuws

Experts reageren tevreden over ‘sociale lockdown’: “Maatregelen hakken in op sociaal leven, maar het is daar dat virus zich verspreidt”

Premier Sophie Wilmès (MR) heeft op de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad opnieuw strengere maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Verschillende experts reageren tevreden: “Als iedereen zich hieraan houdt, krijgen we het virus op vier weken tijd terug onder controle”, aldus epidemioloog Pierre Van Damme. 

132 reacties

 • Frederik Clerckx

  12 maanden geleden
  Astemblieft eh zet al is een verbod op het bezoek aan de zee, daar zal het wel zijn dat de grootse haarden ontstaan. maar nee centen zijn weer belangrijker dan de mens op zich. Dit land is hypocriet. Zolang de politiekers maar hun zakken kunne vullen
 • Ludovic De Beuckeleer

  12 maanden geleden
  versoepelen zeggen de experten tegen september , mooi . maar dan enkele weken later terug van dit omdat het virus terug is , wie houden ze eigenlijk voor zot ? of is het gewoon een rondje pesten van de gewone werkman?
 • Sara Boschmans

  12 maanden geleden
  Experts reageren tevreden ,kan er dan iemand de wielrennerij dan wakker schudden en zegen Dat koersen niet kan
 • Mario Tersago

  12 maanden geleden
  Op het werk zijn de voorzieningen en maatregelen vrij goed en strikt. De kans om hier besmet te geraken is relatief klein, al is er steeds een minderheid die de regels tracht te omzeilen of er losbandig mee om te springen. In sociale bubbels van 15 personen per week en feesten met 50 man, kan je dat niet garanderen. Men nam het niet meer te nauw en dat vertaalt zich nu in de cijfers.
 • Nick Lersberghe

  12 maanden geleden
  @Bernd Vaes Wie zegt dat? Sowieso, op de werkvloer is het makkelijker om je afstand te houden en veiligheidsvoorschriften na te leven, in het sociale leven gaat men daar meestal iets losser mee om. Niet zo heel bijzonder, nee.
 1. Oplossing rond artsenquota in zicht

  Oplossing rond artsenquo­ta in zicht

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft van de ministerraad de opdracht gekregen om uiterlijk tegen januari 2022, in samenspraak met de deelstaten, een responsabiliseringssysteem uit te werken om de Vlaamse en Franse gemeenschap in de toekomst de federale artsenquota te laten respecteren. Komt er geen oplossing, dan zullen de artsenquota op federaal niveau effectief gehandhaafd worden met federale regelgeving, zo laat Vandenbroucke in een mededeling weten.