Kinderopvang stockbeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderopvang stockbeeld © RV

Experts reageren geschokt na mishandeling in crèches: “Staan versteld hoeveel men door de vingers ziet”

Onderzoek van HLN naar mishandeling in de Vlaamse kinderopvang legt bloot dat de overheid in veel gevallen niet sanctioneert als er zich in een crèche of bij een onthaalouder ernstige feiten van mishandeling of verwaarlozing afspelen. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens en professor gezinspedagogiek Michel Vandenbroeck reageren verontrust. “We staan paf.”

20 reacties

 • wim snauwaert

  3 maanden geleden
  Teveel experts en teveel papieren mannetjes die enkel in hun bureau vergaderen en theorie verkopen Misschien wat meer mensen op de werkvloer zoals overal in de zorg...
 • Diana Huysmans

  3 maanden geleden
  En dan te weten dat er nog zó veel onder de radar blijft omdat personeel niet durft te spreken. Heb het zelf ondervonden hoewel ik maar als vrijwilliger ging werken
 • pascale bauwens

  3 maanden geleden
  De overheid kan niet alles regelen. En waar dat wel gebeurd is in de geschiedenis is dat altijd een dikke ramp geweest (communisme).   Maar een maatschappij waar in een gezin beide partners fulltime gaan werken tot 67 jaar is niet ok. Minder werken voor beide partners zou ingeburgerd moeten zijn zonder compensatie.De huisvrouwen die ik gekend heb werden (bijna) allemaal gesubsidieerd door de staat (bewuste werkloosheid). Dat is toch ook niet fair. 
 • Rogier Roothooft

  3 maanden geleden
  De opvoeding van de kinderen is de taak van de ouders.Door die kleintjes van hun geboorte af in chresjes te plaatsen kweekt men van jongs af misnoegde burgers waardoor er allerlei misloopt in de maatschappij. Hoe kun je een kind een warme thuis geven als je ze van s,morgens moet leveren aan die zuilen van kind en gezin .Als je dan s,avonds voldaan van je werkdag je tv op Familie of thuis hebt staan waar niets dan ambras word gemaakt geef je kind dan liever wat liefde en aandacht .
 • Charity Swinnen

  3 maanden geleden
  @ Jan Verstraete: waarom moeten ouders voldoende financiële steun krijgen? Ze krijgen toch al kindergeld, niet? Als u kinderen wil, moet u zorgen dat u het zelf kan bekostigen. Waarom altijd krijgen, krijgen? En wat betreft jobs, jobs, jobs... Het is dankzij die jobs dat u financiële steun krijgt. Ik heb geen kinderen, maar zou wel graag een deel van uw kindergeld krijgen. Dat is hetzelfde als wat u vraagt.
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen