vtm nieuws
Volledig scherm
© vtm nieuws

Experts over uitblijven versoepelingen: “Dit was enige juiste beslissing”

Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het. 

48 reacties

 • Rik Libot

  2 weken geleden
  Deze sloeber krijgt 48 per test. Er worden momenteel 60.000 testen per dag afgenomen.
 • marleen verkest

  1 maand geleden
  Ik hoop dat mr van ranst een goed remedie heeft voor de pandemie economie want die gaat veel meer kosten dan corona en niet enkel mensen levens dat hij daar maar eens goed over nadenkt
 • Marcel Willems

  1 maand geleden
  De regering doet dat goed het falen gebeurt door de burger die lak heeft aan de regels die opgelegd worden..Of moeten we naar een echte politie staat gaan ?En betogen heeft geen zin ,het virus kijkt niet rond maar is er wel waar mensen samen komen
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Wie niet horen wil moet voelen, voor mij mag terug verstrengd worden en vaccineren
 • Jan Martens

  2 maanden geleden
  Eerst hadden we het beest (Corona) bij het nekvel dan een paar weken geleden gingen we het beest temmen...en nu is het beest waarschijnlijk ontsnapt, echt waar geklungel 1ste klas.Ik ga stoppen met luisteren trekt op niets meer.
 1. De Croo stelt versoepelingen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”

  De Croo stelt versoepe­lin­gen uit: “Als het stormt kan je niet opstijgen”

  Het is nog te vroeg om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, kondigde premier Alexander De Croo in een persconferentie aan. Vooral de stijgende hospitalisatiecijfers baren de politici zorgen. Volgende vrijdag wordt een nieuw Overlegcomité georganiseerd. “Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers versoepelen zou roekeloos en onverantwoord zijn. We kiezen daarom voor een time-out van een week”, klonk het.
 2. Overlegcomité wordt ‘terrascomité’: ook buitenbubbel en contactberoepen morgen weer op tafel
  PREMIUM
  147

  Overlegco­mité wordt ‘terrasco­mité’: ook buitenbub­bel en contactbe­roe­pen morgen weer op tafel

  Dat de scholen na de paasvakantie deels heropenen, staat zo goed als vast. De vraag is wie volgt, nu de coronacijfers na de ‘paaspauze’ nog steeds niet goed zijn. Het winkelen op afspraak blijkt geen succes en ook de kappers willen liefst zo snel mogelijk weer knippen. Ook over de horeca is het laatste woord niet gezegd. Een overzicht van wat morgen op tafel ligt tijdens het Overlegcomité.
 1. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 1. Mondmaskerjurk gaat naar Miss Universe
  Play

  Mondmasker­jurk gaat naar Miss Universe

 2. American footballspeler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"
  Play

  American football­spe­ler houdt dief tegen: "Wil je geld hebben? Ga werken, ga naar school"