Kinderen moeten voortaan vanaf zes jaar een mondmasker dragen op school, maar ook op alle andere plekken waar het mondmasker verplicht is. Dat er niet meteen een afkoelingsweek in het onderwijs komt, maar een extra week herfstvakantie vanaf 20 december, is de experts een doorn in het oog.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen moeten voortaan vanaf zes jaar een mondmasker dragen op school, maar ook op alle andere plekken waar het mondmasker verplicht is. Dat er niet meteen een afkoelingsweek in het onderwijs komt, maar een extra week herfstvakantie vanaf 20 december, is de experts een doorn in het oog. © BELGA

Experts over nieuwe maatregelen: “Alsof het huis in brand staat en de brandweer zegt dat ze over drie weken komen blussen”

De maatregelen die het Overlegcomité gisteren invoerde zijn volgens statistici en zorgverstrekkers stappen in de goede richting. Alleen komen ze te laat en valt nog maar te bezien of ze, gezien de hete adem van de omikronvariant, de druk op de ziekenhuizen duurzaam kunnen temperen. Dat de afkoelingsperiode in het onderwijs niet vroeger komt en dat voetbalwedstrijden in de pro league met publiek kunnen doorgaan, zijn doornen in het oog van de experts. “Ja, de vierde golf lijkt zijn piek te hebben bereikt, maar er komt een vijfde golf. Meer nog: de komende jaren zullen we twee pieken per jaar krijgen.”

93 reacties

 • christophe lammens

  2 maanden geleden
  Experten juichen levensbeperkende maatregelen toe. Te gek voor woorden. En terwijl we hoog in deze 4e golf zitten al spreken over komende golven alsof dat de normaalste zaak is en men dit zelfs wenst. Nog gekker dus. Compleet wereldvreemd die experten. Volledig vastgeroest in hun ivoren labo.
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  De vergelijking met de brandweer is ironisch, want net onze premier, Alexander De Croo, is specialist om 'de stekker uit een regering te trekken'. Benieuwd wie als eerste de stekker uit zijn regering trekt, want Vivaldi (dat alles beter ging doen) bakt er niets van. In gedachten nog steeds de drastische versoepelingen van vlak voor de zomervakantie, die een voorbeeld waren van hoe het niet moet, van een niet-preventief en onvoorzichtig beleid, waarvan de ganse bevolking nu de 'vruchten' plukt...
 • Koen Koen

  2 maanden geleden
  Alles wat men tot nu beslist heeft zijn bewezen leugens. Het enigste wat men probeert tot stand te houden is de werking van de vaccins. Is dit soms ook een leugen? Mondmasker niet/wel, CST is toch niet safe, gevaccineerden besmetten niemand, 70% vaccinatie graad, ... Waarom praat men niet over de vaccin doden en bijwerkingen? Wat met de atleten die de laatste 2 jaar neervallen als vliegen?
 • Jennifer Peeters

  2 maanden geleden
  Leraren zullen wel reizen, Gino Denil. Binnenkort 3 weken verlof op de kap van de belastingbetaler, voorkruipen voor de boosterprik en maar profiteren. Ik heb er een paar in mijn familie. Wees er maar zeker van dat dit gebeurt. En dan lachen ze ons nog vierkant uit.
 • Gerda Haubourdyn

  2 maanden geleden
  Katleen kun je dit niet aan de politiek wijs maken? Ik geef je 100% groot gelijk.