Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
PREMIUM
Dries Van Langenhove. © Photo News

Experts na tweet van Van Langenhove: “Eén opmerking kan voor slachtoffer de druppel zijn”

“Dit weekend wordt ideaal barbecueweer. Jij daarentegen, skipt precies best een paar barbecues.” Dries Van Langenhove zette gisteren kwaad bloed met een tweet waarin hij een 19-jarige vrouw op haar lichaam aansprak. Een geval van fatshaming dat voor het slachtoffer niet altijd zonder gevolgen blijft, menen therapeuten en experts.

  1. INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermis­bruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”

    “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofilie van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”