REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Experts, leveranciers en industrie willen onmiddellijk maatregelen om energie te besparen: “Korter douchen, lichten doven en... airco uit”

Om de winter door te komen, moeten we nú energie besparen. Die oproep doen verschillende energie-experts nu de vrees voor een winter zonder Russisch gas steeds verder toeneemt. Ze krijgen daarbij steun vanuit de energiesector én het bedrijfsleven.

461 reacties

 • KRISTOF SPRUYT

  2 maanden geleden
  De industrie vind dat de gewone mensen zo veel mogelijk moeten besparen maar wanneer er voorstellen zijn zoals winkeldeuren dicht met airco of verwarming op of lichtpanelen doven dan vind dezelfde industrie dat dit vrijblijvend moet zijn. Sorry hè maar mss zelf eerst het goede voorbeeld geven.
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Ik doe mee om minder gas te gebruiken. Gasdoorstromer voor warm water, keuken en badkamer moet er uit en vervangen door elektrische boiler. Als je kunt meewerken doe het dan of wil je de russen verder ondersteunen. Je hebt ook eletrische doorstromers voor douche of bad (500 € plus voeding 3 x 25 Amp.)
 • Luc Hermans

  2 maanden geleden
  Wanneer de kraan dichtgaat. Zullen ze toch moeten betalen met de munt van de leverancier.
 • Simonne Silvi

  2 maanden geleden
  Europa nog Belgie gaat niet bepalen hoe ik me douch of verwarm.
 • Daniel Bamps

  2 maanden geleden
  Wie betaalt mijn energierekening ? Ik dacht ikzelf en daardoor heb ik het volste recht om zelf te bepalen hoeveel energie ik nodig heb en waarvoor ik die wil gebruiken. Het is ver gekomen met al die expert-betweters die mijn leven willen bepalen en voor de rest woekerwinsten maken door alles te manipuleren.