(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Experts hebben vragen bij vaccinatiestrategie overheid: “Logistieke operatie wordt te complex”

De Belgische overheid voorziet in haar vaccinatiestrategie een centrum per 50.000 inwoners, maar zo’n fijnmazig netwerk brengt risico’s met zich mee. Dat besluit de Denktank Corona Vaccine Distribution, die eerder berekende dat een centrum per 150.000 tot 250.000 inwoners ideaal is. “De logistieke operatie wordt te complex.”

84 reacties

 • gustaaf Van Bever

  2 maanden geleden
  Jules Steenwinckel..Zo denk k er als 79 jarige ook over. Alleenstaande mensen met beperkingen zijn enkel goed op verkiezingsdagen. De rest van de maanden is het een vergeten groep.
 • Jan Boden

  2 maanden geleden
  Beter wachten op het vaccin van Janssen, gewoon in de koelkast en 1 prik volstaat. Kan gewoon bij de huisarts zoals het griepvaccin.
 • Karel Degrote

  2 maanden geleden
  Mij zal je daar niet zien, zo pogen het gebruiken voor iemand anders.
 • louis meuleman

  2 maanden geleden
  Nu zouden er veel willen dat de vaccinatie naast de deur zou plaats vinden maar gaan winkelen naar de grootsteden vinden ze normaal of tijdens de corona crisis duizenden km ver op reis gaan ook straks gaan ze nog een km vergoeding vragen of een zelfstandige 100 euro verplaatsing kosten zoals ze aan klanten aanrekenen om er dan verschillende de zelfde dag in een stad te doen
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Klopt volledig. Zit zelf in de logistiek en de kans op fouten is groot en vooral zullen er vaccins in de vuilbak eindigen.
 1. Is groepsimmuniteit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproductiegetal moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”

  Is groepsimmu­ni­teit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproduc­tie­ge­tal moeten we mikken op een hogere vaccinatie­graad”

  Het doel van de Belgische vaccinatiecampagne is streven naar de zogenaamde groepsimmuniteit om korte metten te maken met het coronavirus. Die groepsimmuniteit wordt bereikt als “minimaal” 70 procent van de bevolking is ingeënt. “Maar naarmate we te maken hebben met varianten met een hoger reproductiegetal, moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis