Marc E. zat in de Gevangenis Leuven Hulp toen hij een medegedetineerde doodsloeg. Dader en slachtoffer zaten in een wachtkamer tot ze werden opgehaald voor hun transport richting de rechtbank van Hasselt en Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc E. zat in de Gevangenis Leuven Hulp toen hij een medegedetineerde doodsloeg. Dader en slachtoffer zaten in een wachtkamer tot ze werden opgehaald voor hun transport richting de rechtbank van Hasselt en Leuven. © Mine Dalemans

Experts achten het perfect mogelijk dat Marc E. ‘kortsluiting’ kreeg: “Eén blik kan genoeg zijn om van brave man moordenaar te maken”

Volgens zijn vrienden en familie is Limburger Marc E. (63), die in de Leuvense hulpgevangenis een medegedetineerde doodslag, verdacht wordt van twee brandstichtingen en een fietser doodreed, een aimabel man die nog nooit een misstap beging. “Hij moet kortsluiting hebben gehad in zijn hoofd", klinkt het. Gerechtspsychiaters achten die piste perfect mogelijk. “De minste trigger kan voldoende zijn.”

 1. Is Jommeke seksistisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”
  PREMIUM

  Is Jommeke seksis­tisch? “Hoog tijd dat uitgeverij met luizenkam door de albums gaat”

  In een opiniestuk voor het weekblad Knack klaagt voormalig Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) het seksisme in de stripverhalen van Jommeke aan. “Het is onrealistisch om te verwachten dat we de verhoudingen tussen de personages zouden aanpassen, maar in de recente avonturen van Jommeke houden wij wel degelijk rekening met de huidige tijdsgeest”, reageert Jo Nachtergaele, woordvoerder van Standaard Uitgeverij.
 2. Nu ook tachtiger bezweken na brandstichting in Houthalen: wellicht geen link met man (63) die fietser doodreed en medegedetineerde doodsloeg
  PREMIUM

  Nu ook tachtiger bezweken na brandstich­ting in Houthalen: wellicht geen link met man (63) die fietser doodreed en medegedeti­neer­de doodsloeg

  De man die gewond raakte na de brandstichting in de Koetsstraat in Houthalen vorige week, is maandagavond bezweken aan zijn verwondingen. De man werd aangevallen door onbekenden die zijn huis in brand probeerden steken. Eerst werd gedacht aan een zestiger uit Houthalen, maar die heeft wellicht niets met de feiten te maken. “Papa heeft nog gevochten voor zijn leven”, vertelt dochter Nicole.
 1. “Hij moet een kortsluiting gekregen hebben”: hoe ‘brave’ kunstenaar Marc E. plots minstens twee doden veroorzaakte
  PREMIUM

  “Hij moet een kortslui­ting gekregen hebben”: hoe ‘brave’ kunstenaar Marc E. plots minstens twee doden veroorzaak­te

  Twee brandstichtingen, twee verkeersongevallen én een drieste aanval op een medegevangene. In drie weken tijd is kunstenaar Marc E. (63) uit Houthalen-Helchteren verantwoordelijk voor minstens twee doden, zijn link met een derde dodelijk slachtoffer wordt onderzocht. "Zo kennen wij Marc niet", klinkt het bedroefd bij zijn familie. "Hij moet een kortsluiting gekregen hebben in zijn hoofd."
 2. 63-jarige bestuurder die Theo (60) doodreed ook verdacht van brandstichting, familie blijft met pak vragen achter: “Pa was nog maar drie weken met pensioen”
  PREMIUM

  63-jarige bestuurder die Theo (60) doodreed ook verdacht van brandstich­ting, familie blijft met pak vragen achter: “Pa was nog maar drie weken met pensioen”

  Het verkeersongeval in Zonhoven vorige week waarbij de 60-jarige Theo Gressens uit Zonhoven werd aangereden, krijgt plots een heel nieuwe wending. Wat eerst leek op een gewoon ongeval, draait uit op een gerechtelijk onderzoek. De bestuurder veroorzaakte twee ongevallen en stichtte drie keer brand in drie dagen tijd. “We zitten met heel veel vragen", vertelt zoon Koen Gressens.