Erika Vlieghe is een van de experten van Celeval, de expertengroep die de autoriteiten adviseert over de coronapandemie.
Volledig scherm
Erika Vlieghe is een van de experten van Celeval, de expertengroep die de autoriteiten adviseert over de coronapandemie. © BELGA

Experten werken aan rapport voor Veiligheidsraad: welke verstrengingen liggen op tafel?

De volgende Nationale Veiligheidsraad vindt morgen om 9 uur al plaats, en niet vrijdag zoals eerst voorzien. Mogelijk zal onze bubbel van 15 worden ingeperkt. Expertengroep Celeval, die de autoriteiten adviseert, zit vandaag samen en zou deze namiddag een nieuw rapport presenteren.

65 reacties

 • willy cleemput

  6 maanden geleden
  Meten is weten dus testen is weten.Als je wacht tot je symptomen hebt ben je mogelijks al te laat. Je kunt iemand besmetten voor je symptomen ziet. Alle maatregelen die de experten en overheid opleggen zo korrekt mogelijk uitvoeren is de beste wijze om besmetting te voorkomen. Hoe meer de overheid testen uitvoert hoe beter ze een zicht krijgt op de toestand van onze gezondheid. Wachten tot er symptomen zijn is zeker niet nodig. Stelselmatig teten lijkt mij beter.
 • Hugo Hechtermans

  6 maanden geleden
  Het ging de goede richting uit tot na de eerste versoepeling. Die kwam immers te vroeg en men dacht dat eens snel te kunnen opvangen met... mondmaskers, om zo aan cijfer 0 te komen. Het tegendeel geschiedde.
 • RENE JANSSEN

  6 maanden geleden
  JANSSEN RENÉ Ik hoor maar maatregel verstrengen maar die mensen die op vakantie gaan en het virus mee terug brengen daar hoor ik niks van doe daar iets aan.
 • Joke Weyts

  6 maanden geleden
  Beseft er iemand dat we in een straatje zonder einde beland zijn en dat het Civid-19 virus hier is om te blijven en als het ooit zou weggaan dat het jaarlijks net zoals griep in een andere vorm zal terugkomen?
 • Robert Opdebeeck

  6 maanden geleden
  Nu hebben ze het volk in hun macht Corona hygiëne super belangrijk afstand bewaren mondkapjes zie maar eens hoe ze er mee omspringen sukkels.
 1. Professor Erika Vlieghe dreigt met ontslag en neemt niet meer deel aan Veiligheidsraad: “Ik ben niet het schaamlapje van de politiek”

  Professor Erika Vlieghe dreigt met ontslag en neemt niet meer deel aan Veilig­heids­raad: “Ik ben niet het schaamlap­je van de politiek”

  Infectiologe Erika Vlieghe overweegt te stoppen als voorzitter van het exitcomité GEES. Dat zegt ze in een interview met De Morgen. De UA-professor haalt onder meer een incident met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan als reden. “Als de politieke communicatie op dat elan verdergaat, overweeg ik om ermee op te houden (..) Ik ben niet het schaamlapje voor de politiek.” Ondertussen heeft Jambon zich geëxcuseerd en drukt premier Sophie Wilmès (MR) haar “dankbaarheid” uit voor “het vele werk dat ze (de virologen uit de GEES, red.) belangeloos voor ons gedaan hebben en nog altijd doen”. Toch zal Vlieghe niet langer deelnemen aan de Veiligheidsraad of de voorbereidingen daarvan, zegt ze vanavond.
 2. Tuchtrechter die Kaat Bollen mee veroordeelde op non-actief na klacht sekswerker: “Hij was mijn psycholoog. En hij wilde seks met mij”
  PREMIUM

  Tuchtrech­ter die Kaat Bollen mee veroordeel­de op non-ac­tief na klacht sekswerker: “Hij was mijn psycholoog. En hij wilde seks met mij”

  Eén van de drie tuchtrechters die psychologe Kaat Bollen (35) veroordeelden na onder meer de pikante foto’s, is op non-actief gezet na een klacht over grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de Psychologencommissie. De man maakte gebruik van de diensten van de Limburgse prostituee Sigrid Schellen (33), nadat hij haar twee jaar in therapie had gehad.“Hoe hypocriet is dat niet?”, zegt Schellen, die de klacht indiende.
 1. Een op de 7 jonge bestuurders gebruikt regelmatig lachgas achter het stuur

  Een op de 7 jonge bestuur­ders gebruikt regelmatig lachgas achter het stuur

  Zes procent van de Belgische bestuurders rijdt minstens één keer per maand met de wagen na het gebruiken van lachgas. Bij jonge bestuurders is het probleem nog groter: 1 op de 7 bestuurders tussen 18 en 34 jaar en in Brussel zelfs 1 op de 3 jongere mannelijke bestuurders gebruikt dit product maandelijks alvorens de weg op te gaan. Dat blijkt uit een enquête bij een staal van 6.000 Belgen van Vias institute. Het verkeersinstituut waarschuwt donderdag samen met het Antigifcentrum voor de gevolgen op korte en lange termijn van lachgas, zowel op het vlak van verkeersveiligheid als gezondheid.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug