Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Experten waarschuwen voor nieuwe hype van alcohol inhaleren: “Totaal onverantwoord”

Zat zijn zonder ook maar één druppel te drinken? In een café in de Gentse Overpoort kunnen klanten een ballon alcohol bestellen: 5 euro, één keer diep inademen en je bent behoorlijk teut. “Totaal onverantwoord”, vindt Marijs Geirnaert van VAD, het Vlaamse Expertisecentrum voor Alcohol en Illegale Drugs. “De zoveelste manier om alcohol op een ‘hippe’ manier aan jonge mensen te slijten.”

44 reacties

 • Seppe Segers

  2 jaar geleden
  Persoonlijk ben ik het oneens met de invoer van alcoholballonnen want ik vind deze ballonnen nogal speciaal. Wanneer deze ballonnen onverantwoord gebruikt worden, kan dit nogal snel uit de hand lopen. Je wordt er veel sneller dronken van omdat de alcohol direct in de longen terechtkomt. Dit komt doordat het gas dat in de ballonnen zit niet van gewoon bier komt, maar van wodka.
 • jean vandenberghe

  2 jaar geleden
  De enige waar het goed voor is is de portemonnee van de verkoper. Luister gewoon naar je gezonde verstand, dat is de expert. Dit is de hippe en dure versie van lijmsnuiven.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Ja de gebruikers hebben in hun hoofd net zoveel als in de ballon ,een hoop lucht ipv grijze massa.
 • Rob T

  2 jaar geleden
  Verbied alcohol gewoon in z’n geheel, zou de samenleving ten Goede komen.
 • Dirk de Grave

  2 jaar geleden
  Mmmm geweldig, zal ik zeker eens proberen als ik het tegen kom.
 1. Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstelling bij correct gebruik”
  26

  Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstel­ling bij correct gebruik”

  Na het PFOS-schandaal in Zwijndrecht heerst er grote ongerustheid. Dergelijke chemische stoffen worden ook verwerkt in allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Zo stuurden lezers ons de vraag of pannen met antiaanbaklaag nog wel mogen gebruikt worden, want ook bij de productie van sommige pannen wordt een dergelijke stof aangewend. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) stelt onze lezers gerust: “Wanneer je die pannen correct gebruikt, is er geen risico op blootstelling.”