Beeld ter illustratie. Kerncentrale Doel.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Kerncentrale Doel. © BELGA

Experten Studiecentrum voor Kernenergie weigeren advies Hoge Gezondheidsraad te ondertekenen: “Conclusies zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke consultatie”

Drie experten van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol die meewerkten aan het advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR), trekken hun handen af van het eindrapport. Dat meldt het SCK maandag. De onderzoekers weigerden het rapport te ondertekenen omdat hun wetenschappelijke integriteit werd aangetast. Ze werden bovendien onder druk gezet om het rapport toch te onderschrijven, klinkt het.

34 reacties

 • alfons schouwaerts

  1 maand geleden
  Het zoveelste gefraudeerd rapport inzake milieu, en dan is groen verwonderd dat ze niet geloofwaardig over komen bij de mensen. Groen gebruikt alle middelen om hun dogma door te voeren. Dit is de schuld van alle vivaldi partijen.
 • Ferdinand Nuyts

  1 maand geleden
  "Experten Studiecentrum" Betaald door de Groen ! wiens brood je eet diens woord je spreekt.
 • christiane dewaele

  1 maand geleden
  Als slechts 3 van de 23 niet willen ondertekenen omdat er veel fout liep. Waarom zijn er dan 20 een andere mening toegedaan. Hier worden enkel politieke spelletjes gespeeld zonder rekening te houden met het doel Betaalbare stroom voor iedereen. Maar men promoot liever electrisch rijden dan te zorgen dat er voldoende stroom is om die voor levensnoodzakelijke behoeften te gebruiken.
 • Bob Boomer

  1 maand geleden
  De kunst v/h studiebestellen. Bestel studies tot alle medewerkers het rapport ondertekend hebben dat jouw visie bevestigt. Maakt niet echt uit waar je het bestelt en of jouw visie rechtstreek of onrechtstreeks benaderd wordt, de unanimiteit in het eindverslag dat telt. Et voila, daar is je gelijk. Waarom denk je dat er zoveel studies besteld worden ?
 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Zou het spreekwoord "wiens brood men eet, diens woord men spreekt" hier ook niet van toepassing zijn? De wetenschappers bij 3M beweren ook dat pfos geen kwaad kan. Wilden ze het niet ondertekenen, of mochten ze het niet ondertekenen? en zijn die wetenschappers zelf niet mondig genoeg om hun visie te verkondigen, dat de directeur van het SCK dat voor hen moet doen.
 1. 1,5 ton illegale dierlijke en plantaardige producten in beslag genomen tijdens grootscheepse actie op luchthaven Zaventem

  1,5 ton illegale dierlijke en plantaardi­ge producten in beslag genomen tijdens groot­scheep­se actie op luchthaven Zaventem

  In oktober vonden in de aankomsthal van de luchthaven van Brussel en via de luchtvrachtdienst Brucargo vier dagen lang controles plaats in het kader van de jaarlijkse internationale operatie ‘Thunder’, die gericht is op de bestrijding van illegale handel in dierlijke en plantaardige producten. De FOD Volksgezondheid, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen van de FOD Financiën werkten daarvoor samen met deskundigen van de Plantentuin Meise, de Zoo van Antwerpen en de Universiteit van Luik.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.