Joggen voor de kust van Oostende.
Volledig scherm
Joggen voor de kust van Oostende. © AFP

Experten schrijven open brief: “Sport, maar doe het met mate”

“Sporten? Sterk aanbevolen tijdens deze coronacrisis. Maar doe het vooral met mate.” Die oproep klinkt, nu we massaal aan het joggen gaan, in een open brief, ondertekend door onder meer viroloog Marc Van Ranst, inspanningsfysiologen Romain Meeusen en Peter Hespel en Sport Vlaanderen. “Het is belangrijk dat je immuniteit nu niet onder druk komt te staan.”

11 reacties

 • Geert Verschueren

  1 jaar geleden
  Ik ben op de fiets route die ik daarstraks deed nog nooit zoveel wandelaars tegen gekomen als vandaag. het lijkt wel nationale wandeldag in 't kwadraat. (groot gelijk want in de zon en uit de koude wind viel het goed mee)
 • André Van Roy

  1 jaar geleden
  Ik hoop dat iedereen beseft dat deze maatregelen niet van de ene op de andere dag gaan opgeheven worden. Er zal een overgangsperiode komen waarin nog veel restricties van kracht zullen blijven. In het beste geval..., in het minder beste zullen er strengere maatregelen volgen en dat is wat tot nu toe de norm is.
 • Tom Dossche

  1 jaar geleden
  Voor alle beginners, loopt op het gemak. Zorg voor geen overbelasting en hou het verder vol. Dan kunnen jullie het einde van het jaar Allen een marathon aan. Succes!
 • Herman Kouter

  1 jaar geleden
  Ik doe thuis aan krachttraining. Veel beter voor je immuunsysteem. Hoe meer spieropbouw hoe beter je herstelt na ziekte. Hogere inname (dierlijke) eiwitten en vitaminen/mineralen is aanbevolen.
 • johan ruell

  1 jaar geleden
  Die experten doen zelf niet allemaal aan sport: ik ga 3-4 keer per week 7-8 kilometer joggen als 60-jariege en ik zal dit blijven doen zolang ik kan. Ziek worden doe ik sowieso ook hoewel ik een goed afweersysteem heb opgebouwd. En... ik zie zeker niet meer joggers in heverleebos tijdens deze periode.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"