Professor bouwfysica Bert Blocken (TU Eindhoven/KU Leuven).
Volledig scherm
PREMIUM
Professor bouwfysica Bert Blocken (TU Eindhoven/KU Leuven). © Photo News

“Experten hebben soms klinkklare onzin verteld”: professor Bert Blocken weet waarom Vlaanderen nog altijd geen ambitieus ventilatiebeleid heeft

Vorige week gooide professor bouwfysica Bert Blocken (TU Eindhoven/KU Leuven) zijn tv-toestel net niet door het raam. “Ik zag wéér dezelfde corona-experten aan tafel zitten die het wéér over dezelfde problemen hadden”, zucht hij. “Waarom eens niet met wetenschappers praten over mogelijke oplossingen?” Welaan, dan. Professor Blocken over één van de remedies voor lange lockdowns en grillige curves: ventilatie. De meest onderschatte dam tegen corona.

74 reacties

 • Ronald Van Beneden

  2 jaar geleden
  Experten vertellen meestal onwerkbare onzin. Oorsprong virus, verspreiding van het virus, testen van virus, vaccins voor virus het doen alsof ons afweersysteem niks vermag, enz in de ogen van vele doodgezwegen experts gewoon onzin. Natuurlijk mogen experten met belangen in universiteiten en pharma de grootste onzin op tv vertellen als het maar verkoopt en uitsluitend met patent natuurlijk..
 • Carl Op de Beeck

  2 jaar geleden
  Waarover heeft die kerel het eigenlijk? Ik heb Van Gught en de andere 'experts' steeds horen zeggen hoe belangrijk een goede ventilatie wel is.
 • Marijke Vincke

  2 jaar geleden
  Allemaal goed en wel tot zolang er niets gebeurd. ergens een serieuze brand of een ander ongeluk en we moeten direct ventilatie afzetten. Weet je wat, vermijd conta
 • Ive Missoorten

  2 jaar geleden
  Êindelijk serieuzere berichtgeving ipv enkel paniek zaaien en met het vingertje wijzen. Die experten die het nu voor het zeggen hebben hebben een te grote tunnelvisie. Gooi het eens open dat overleg en kom met praktische oplossingen om het 'normalere' leven terug toe te laten. Kost dit geld, ja maar het huidige paniekbeleid nog meer ... .
 • Jos Waarheid

  2 jaar geleden
  We hebben gebouwd met spouwmuren om het vocht buiten te houden. Nu pompen ze die vol en moet je alle soorten nest in huis halen om te ventileren. Het worden bacteriedozen,zo simpel is het.