Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, samen met minister De Block in de Kamer deze voormiddag.
Volledig scherm
Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, samen met minister De Block in de Kamer deze voormiddag. © Photo News

Expert Volksgezondheid tempert paniek: “Worstcasescenario vergelijkbaar met zware seizoensgriep”

Volgens het worstcasescenario van Volksgezondheid zou er in ons land sprake kunnen zijn van 13.000 gevallen van het coronavirus, met 2.000 tot 3.000 hospitalisaties en 500 tot 700 patiënten die op de intensive care terecht zouden kunnen komen. Dat heeft Steven Van Gucht, de voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus, vanmiddag verklaard. "Een zware seizoensgriep kan dit ook", zei Van Gucht tijdens een gedachtewisseling in de Kamer.

 1. Vijftiende geval van coronavirus in ons land bevestigd - Spanje meldt eerste dode

  Vijftiende geval van coronavi­rus in ons land bevestigd - Spanje meldt eerste dode

  In totaal zijn er in ons land nu al vijftien patiënten bij wie het coronavirus bevestigd werd. Een man uit Verviers testte positief en is overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, een van de twee referentieziekenhuizen in ons land voor Covid-19. Ook is er voor het eerst sprake van besmetting op een school. Het gaat daarbij om een leerling van het GO! Atheneum in Tienen. Volg hier alles op de voet in onze liveblog.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok