De politie valt binnen bij PostNL in Wommelgem.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie valt binnen bij PostNL in Wommelgem. © Photonews

Expert is niet verbaasd over wantoestanden bij PostNL: “Uw pakje gratis aan huis geleverd: eigenlijk zou dat niet mogen”

Al jaren heerst er een enorm probleem op de e-commercemarkt, waarbij de prijs van de pakjes die u en ik online bestellen, alsmaar blijft dalen. Multinationals zoals bijvoorbeeld bol.com en Zalando proberen de bestelling steeds ‘gratis’ te leveren, waardoor de rest van de keten ook de prijzen moet drukken. Onderaannemers en koeriers van onder meer PostNL zijn daarvan de dupe. Zij worden uitgebuit, en frauderen vervolgens op hun beurt. “Zowel de multinationals, de pakkettenverdelers als de consument moeten in eigen boezem kijken”, zegt transporteconoom Roel Gevaers.

95 reacties

 • Tom Peeters

  1 jaar geleden
  De transporteconomm beseft niet dat de levering in de eindprijs van het product verwerkt zit. Bovendien is online verkoop economisch en ecologisch gunstiger dan verkoop via winkels. Er wordt immers een tussenlaag weggehaald, waardoor de winst groter is. Producten moeten ook in de winkel geraken (transport) en gehaald worden door klanten (weer transport) terwijl de milieuimpact van een fysieke winkel bouwen, verwarmen, verlichten, ... gigantisch is vergeleken met aan huis leveren.
 • Michel Vandebeek

  1 jaar geleden
  Waarom zou gratis levering niet mogen ? Ofwel inversteert een verkoper in een pand, ofwel in de levering aan huis. Betalende leveringen drijven de prijs voor de consument enkel maar de hoogte in.
 • jan tobbak

  2 jaar geleden
  ja veel mensen kopen maar verleiding door reclame en internet en het eindigt op de hoop in de garage of op zolder
 • Jean West

  2 jaar geleden
  Waar hebben we dat nog gehoord van ministers gratis?
 • Raoul Rouma

  2 jaar geleden
  Al die er zelfstandige handelaars zullen er zeker nog wat op verdien, en maar goed ook. Dus indien de verzending in die prijs zit waarom niet, vzw zijn het niet die kennen we enkel via politieke kant of parasieten van onze maatschappij. Besluit is misschien dat de winst op bepaalde producten zo groot is dat dit mogelijk is, en hoop dat dit zal blijven. De wet van de grote getallen zal hier zeker spelen.