Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Expert gezondheidsrecht: “Juridisch staat niets algemene vaccinatieplicht in de weg”

Oostenrijk is het eerste land in Europa dat de knoop doorhakt: er komt een algemene vaccinatieplicht voor de hele bevolking. Zal België volgen? Dat zullen de komende weken en nog altijd stijgende coronacijfers moeten uitwijzen. Maar één zaak staat nu al vast: “Als er ooit een vaccinatieplicht komt, zal daar juridisch weinig tegen te beginnen vallen”, zegt advocaat Christophe Lemmens, gespecialiseerd in gezondheidsrecht. “Juridisch is het zelfs logischer om iedereen tot vaccinatie te verplichten dan enkel het zorgpersoneel.” 

249 reacties

 • Frans Vranken

  6 maanden geleden
  daar ben ik het mee eens iedereen gelijk voor de wet iedereen vaccineren
 • Olivier Paquay

  6 maanden geleden
  was de media er niet, had 90% van de belgen niet eens door hebben dat er corona gevallen zijn. Ik heb er in ieder geval nog niets van gezien, nu ja op het nieuws en de maatregels na natuurlijk.
 • Gilbert Delbeke

  6 maanden geleden
  Heeft niemand van de (niet verkozen), verkozen en andere deskundigen, politici en verantwoordelijken, werkgevers etc..nooit gehoord van "verlof zonder wedde" ? Probleem in in de zorgsector opgelost .Geen ontslag, maar ook geen wedde of uitkering. Wanneer je gevaccineerd bent kan je terug aan het werk. Probleem voor de PS opgelost.
 • Rudy Hermie

  6 maanden geleden
  Ze zouden het hier ook moeten doen
 • Huub de Haas

  6 maanden geleden
  Liefst zo snel mogelijk verplichten!