Groen-Kamerlid en voorzitter van de commissie Wouter De Vriendt.
Volledig scherm
Groen-Kamerlid en voorzitter van de commissie Wouter De Vriendt. © BELGA

Expert bijzondere Kamercommissie rond koloniaal verleden pleit voor herstelbetalingen

Het rapport van de tien experten die door de bijzondere Kamercommissie rond het koloniaal verleden zijn aangeduid om de parlementsleden te begeleiden in hun werkzaamheden, is af. Eén experte, kunsthistorica Anne Wetsi Mpoma, pleit daarin onomwonden voor herstelbetalingen.

139 reacties

 • José Lippens

  3 maanden geleden
  Hoeveel miljarden zijn er al betaald in de vorige jaren?
 • Gino Pollet

  3 maanden geleden
  Wat een idee... . Een groep samenstellen om de vraag te beantwoorden: "willen jullie geld?"
 • Jan Vanstraat

  3 maanden geleden
  Dan kan je bij elke multinational aankloppen want de wereld is van iedereen !
 • Jennifer Peeters

  3 maanden geleden
  Toch gemakkelijk het geld van de belastingbetaler uitdelen. Blijkbaar hebben jullie toch geld teveel. Geef liever de mensen hun spaargeld terug en laat dat koningshuis opdraaien voor Congo.
 • monique bolen

  3 maanden geleden
  Al 60j betaald Belgie een grote som aan de Congo, toen Minister van buitenlandse zaken De Gucht zag dat er daar zaken gebeurden die niet koosjer waren en er naar vroeg " wat gebeurd er met de centen" was hij er niet meer welkom, ik denk dat de schulden allag zijn afbetaald, ze wilden ons er niet meer en hebben alles wat er werd opgebouwd laten naar de verdommenis gaan het word tijd dat ze eens zelf hun boontjes doppen.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Filip doet wat zijn oom en vader nooit deden: spijt betuigen aan Congo
  PREMIUM

  Filip doet wat zijn oom en vader nooit deden: spijt betuigen aan Congo

  Wat zijn voorgangers Boudewijn en Albert niet konden of wilden, doet koning Filip: hij betuigt spijt voor het Belgische koloniale verleden. Niemand heeft hem gedwongen of moeten overtuigen. De koning besliste dat de tijd gekomen is om af te rekenen met de demonen uit het verleden. Hij wil de Congolese bevolking troost bieden, hij wil verzoening brengen, en de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid is het beste moment daarvoor.
 3. Vlaams Parlement keurt verlenging CST goed

  Vlaams Parlement keurt verlenging CST goed

  Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. De huidige regeling zou eind deze maand aflopen, maar wordt nu tijdelijk verlengd. Een precieze einddatum staat er niet in het decreet maar wordt gekoppeld aan het einde van de 'epidemische noodsituatie' op federaal niveau. Zodra die noodsituatie achter de rug is, kan het CST op de schop, zeggen de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V, Open Vld).