De corona-afdeling van het UZ Gent.
Volledig scherm
De corona-afdeling van het UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

Experimentele behandeling in UZ Gent slaat aan: kritieke coronapatiënt boekt uitzonderlijke vooruitgang

Een Covid-19-patiënt die wekenlang in kritieke toestand aan een beademingstoestel in het UZ Gent lag, heeft uitzonderlijke vooruitgang geboekt na een experimentele behandeling. Dat zegt het UZ Gent. De medische primeur volgt op een succesvolle transfusie van bloedplasma aan een jonge man die zelf geen antistoffen aanmaakt. De donor was een arts van datzelfde ziekenhuis die genezen was van een besmetting door het coronavirus.

26 reacties

 • cecilia neven

  3 jaar geleden
  veel respect voor het team, als dit de oplossing is waarom het dan niet meer gedaan
 • Coppens Doortje

  3 jaar geleden
  Fantastisch nieuws, maar door dit nu al openbaar te maken zal Trump er mee weg lopen, de Vlaming moet eens leren in zulke tijden te zwijgen zeker nu iedereen als eerste een patent wil op een procedure tot beperking van het virus. Maar verder dus hoera.
 • Paesmans Danny

  3 jaar geleden
  Topdokters ! Proficiat !
 • mark germanus

  3 jaar geleden
  Wel experimenteel of niet, die mens is er zeker mee geholpen en is geen vogel voor de kat geworden. Proficiat aan de dokters doe zo verder !
 • Isabel da Silva

  3 jaar geleden
  Het is nu niet het moment om alle voor en tegens af te wegen . Zeker niet indien de patient nog jong is en op sterven ligt . Alle genezen patienten moeten worden gecontroleerd op antilichamen . En zich beschikbaar houden om plasma te doneren . En of dat nu , zoals hier iemand schreef , een streep door de rekening van de pharma-industrie is hoeft niemand zich aan te trekken .