Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Exclusieve peiling: Vlaming wil dat cordon sanitaire verdwijnt

Zes op tien Vlamingen vinden dat Vlaams Belang in een regering mag stappen, van vier op tien móét de partij mee besturen. Niet alleen de aanhangers van de extreemrechtse partij zelf zijn tegen het cordon: 85 % van de N-VA-kiezers en toch nog 40 % van Groen-kiezers vinden dat Vlaams Belang mag mee besturen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling in opdracht van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Bart De Wever (N-VA) zegt in een eerste reactie intussen niet verbaasd te zijn over het cijfer voor zijn eigen partij: “Dat valt eigenlijk nog mee”, klinkt het gelaten.

  1. AB-InBev en Duvel-Moortgat niet eens met sluiting cafés en restaurants: “Weten niet eens of er probleem was in horeca”
    PREMIUM

    AB-InBev en Du­vel-Moort­gat niet eens met sluiting cafés en restau­rants: “Weten niet eens of er probleem was in horeca”

    De hele wereld drinkt ons goudgele gerstenat, maar in eigen land staan de tapkranen toe. Eén week na de drooglegging van bierland België spreken horecadirecteur Pieter Anciaux (30) van AB InBev en zijn collega Jay Strubbe (40) van Duvel-Moortgat klare taal. "De staat een proces aandoen, heeft geen zin. Maar laat ons de volgende keer beslissen op basis van data, want de horeca verdient het niet telkens het kind van de rekening te zijn."