Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photonews

Exclusieve peiling: Vlaming wil dat cordon sanitaire verdwijnt

Zes op tien Vlamingen vinden dat Vlaams Belang in een regering mag stappen, van vier op tien móét de partij mee besturen. Niet alleen de aanhangers van de extreemrechtse partij zelf zijn tegen het cordon: 85 % van de N-VA-kiezers en toch nog 40 % van Groen-kiezers vinden dat Vlaams Belang mag mee besturen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling in opdracht van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS. Bart De Wever (N-VA) zegt in een eerste reactie intussen niet verbaasd te zijn over het cijfer voor zijn eigen partij: “Dat valt eigenlijk nog mee”, klinkt het gelaten.

267 reacties

 • Gerda Haubourdyn

  2 jaar geleden
  Het cordon moet weg. Vlamingen mogen net als elke andere kiezer stemmen op de partij die zij willen. Als het cordon blijft bestaan is dat een regelrechte schending van de democratie.
 • Patrick Geys

  3 jaar geleden
  Natuurlijk moet het cordon doorbroken worden
 • Rony Van de Vyver

  3 jaar geleden
  Misschien eindelijk gezond verstand.
 • Chris Boog

  3 jaar geleden
  Ik stem normaal op Spa maar ben ook van mening dat het cordon moet verdwijnen.
 • Lydie Teblick

  4 jaar geleden
  Ik ben Vlaming in hart en ziel ! Ook nu moet Vlaams belang de kans krijgen ! Het wordt tijd dat de Vlamingen aan een koord trekken en ons niet laten commanderen door de Walen ! En nu GELDKRAAN. DICHT ! Gedaan met rode lipjes rondlopen mevrouw Onkelinx en strikjes Elio met miljarden van de Vlamingen ! En als dit binnenkort niet gebeurt geen belastingsgeld meer van mij ! SALUTI ELIO !