Raphaël Liégeois treedt in de voetsporen van Dirk Frimout en Frank De Winne.
Volledig scherm
PREMIUM
Raphaël Liégeois treedt in de voetsporen van Dirk Frimout en Frank De Winne. © BELGA

EXCLUSIEF. Onze nieuwe astronaut geeft eerste interview: “Ik heb pas helemaal op het einde aan mijn ouders verteld dat ik gesolliciteerd had”

We hebben opnieuw een astronaut. Raphaël Liégeois, een 34-jarige neurowetenschapper afkomstig uit Namen, treedt in de voetsporen van Dirk Frimout en Frank De Winne. En hij vliegt straks misschien wel naar de maan. Al zal dat nog niet voor volgende week zijn, zegt hij in zijn eerste interview: “Stel dat ik de eerste ben, dan ga ik ten vroegste in 2026 de ruimte in. Maar het kan ook veel langer duren.”

3 reacties

 • Michel Van Eycken

  2 maanden geleden
  Knap proficiat
 • Marga Printemps

  2 maanden geleden
  Proficiat Raphaël Liégeois.
 • Jan De Bisschop

  2 maanden geleden
  Een briljant wetenschapper. Gefeliciteerd.
 1. MR blokkeert verbod op gokreclame: “De goklobby is één van de meest aanklampende sectoren in het land”
  PREMIUM
  Politiek
  8

  MR blokkeert verbod op gokreclame: “De goklobby is één van de meest aanklampen­de sectoren in het land”

  Wie er zijn centen op heeft ingezet dat gokreclame in België drastisch aan banden wordt gelegd, die is zijn inzet mogelijks kwijt. Geen reclamespotjes meer op tv, de sponsoring van sportclubs aan de ketting: de kans dat deze én andere strengere regels tegen 1 juli een feit zijn, is weer serieus geslonken. Hoe komt dat? En wat nu met die striktere regels en de zomerdeadline? Geraakt de regering hier nog uit?
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.