Freya Van Den Bossche, oud-minister en Vlaams parlementslid voor Vooruit, praat voor het eerst over dé foto op de rode loper van het Film Fest Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Freya Van Den Bossche, oud-minister en Vlaams parlementslid voor Vooruit, praat voor het eerst over dé foto op de rode loper van het Film Fest Gent. © Wannes Nimmegeers/Belga

EXCLUSIEF. Freya Van den Bossche: “Mijn zoon van 12 vroeg: ‘Waarom is dit nieuws?’ Zo zou het moeten zijn”

Ze is zichtbaar zenuwachtig. Of op z’n minst: gespannen. Want al te persoonlijke interviews geeft ze niet graag en dus niet vaak - nooit eigenlijk. Maar dit keer wil Freya Van den Bossche (47) het er toch op wagen, omdat haar nieuwe lief Eva heet terwijl Freya’s vorige lief Willem heette en dat toch niet geruisloos passeerde. “Ik dacht dat we het punt dat dit nieuws kon worden al lang gepasseerd waren.”

  1. INTERVIEW. Hilde Crevits (CD&V): “Wij zijn niet voor een splitsing van het land. Maar natuurlijk geraak je op de duur ontmoedigd”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Hilde Crevits (CD&V): “Wij zijn niet voor een splitsing van het land. Maar natuurlijk geraak je op de duur ontmoedigd”

    Nee, Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zal zich nooit uiten als een separatist, al werd haar geduld danig op de proef gesteld door de PS. “De hervormingsbereidheid langs Vlaamse kant is toch een stuk groter dan langs Franstalige kant. Ik heb dat aan den lijve ondervonden.” Volgens haar moet de gezondheidszorg absoluut verder geregionaliseerd worden. Maar wat met haar eigen bevoegdheden in crisis? “In Nederland kijken ze jaloers naar onze kinderopvang.”