Beeld van de klopjacht die er vorig gehouden werd op Jürgen Conings
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de klopjacht die er vorig gehouden werd op Jürgen Conings © Photo News

EXCLUSIEF. De terreurdreiging in cijfers: hoe hard moeten we echt vrezen voor rechts-extremisten?

Het aantal gevaarlijke rechts-extremisten nam het afgelopen jaar toe met dertig procent. Dat blijkt uit gedetailleerde cijfers die wij van het OCAD kregen. Daarmee is het de snelst groeiende bron van terroristische en extremistische dreiging. Maar nog altijd niet de grootste — en de laatste maanden lijkt ze ook wel wat te stabiliseren.

15 reacties

 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Hans meijer: ooit al eens van de CCC gehoord...marja dat waren WALEN natuurlijk,het enige dat jij bewijst is dat "extreem rechts" overal ter wereld bestaat, meervaart heeft NIKS te maken met de "cijfers" dus je bewijst enkel day je enkel je voorzitter kan na-kakelen zonder ooit eens na te denken of zijn uitleg wel klopt...elke sekte heeft dezelfe manier van werken: de leden laten geliven dat "zelfstandig nadenken" een schande is...dus stop vooral.met de "leugens" in deze krant te lezen
 • Guido van driel

  2 maanden geleden
  De nagel op de kop Kristof Degros, 200% gelijk.
 • alfons hendrickx

  2 maanden geleden
  als we dat soort aan de macht laten komen dan zijn ook zij die er voor kiezen ook mee het slachtoffer en spijtig genoeg ook diegenen die er niet voor kiezen. denk maar eens b.v aan hongarije en orban. hoe is het trouwens mogelijk dat ze zo hoog scoren in de peilingen. propaganda zeker
 • Patrick Moers

  2 maanden geleden
  Hebben onze politiekers en justitie, zich al eens afgevraagd, hoe het komt dat extreem rechts toegenomen is.Ik denk dat ze daar de oorzaak moeten gaan zoeken en hier eens goed moeten over nadenken.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Extreem rechts verhinderen een aanslag verijdelen. Schitterend.maar nadien ,na de invallen, een dode betreuren, 1 aangehouden en 5 vrij? Voor het beramen van een aanslag? Werkelijk? Of was deze pretext nodig om om 4.30 uur iemand zijn deur te laten ontploffen en deze door Franstalige politie mannen te laten oppakken? Met wat ik lees over die kerel, wist men op voorhand dat dit zo zou uitdraaien. Waarom werd hij niet van straat geplukt? Waar was de eminente dreiging met 1 aanhouding en 5 vrij?