Exact 3 jaar geleden gebeurden zwaarste aanslagen in geschiedenis van ons land

BinnenlandHet is vandaag exact drie jaar geleden dat bij aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek in Brussel 32 mensen omkwamen. Zo’n 340 anderen raakten gewond. De daders waren teruggekeerde IS-strijders. Het proces zal vermoedelijk in de loop van 2020 van start gaan en het zou zes maanden duren. Waar het plaats zal vinden, is nog niet duidelijk. Vanochtend vonden zowel in station Maalbeek als Brussels Airport herdenkingsplechtigheden plaats. 

 1. Ererector Alain Verschoren (66) van Universiteit Antwerpen onverwachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”
  Antwerpen

  Ererector Alain Verschoren (66) van Universi­teit Antwerpen onver­wachts overleden: “Als we vandaag op alle vlakken meetellen, is dat vooral dankzij hem”

  In de nacht van donderdag op vrijdag is Alain Verschoren, voormalig rector van de Universiteit Antwerpen, onverwachts overleden in Tenerife. Hij werd 66 jaar en laat een echtgenote, twee kinderen en twee kleinkinderen na. “Zonder Alain stond onze universiteit niet waar ze vandaag staat”, reageert huidig rector Herman Van Goethem. “Zijn verdienste is enorm.”
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona