Ex-werkneemster kinderdagverblijf Mippie & Moppie getuigt anoniem bij VTM Nieuws: “Sommige kinderen werden niet in bed gelegd, maar gegooid”

Vlaamse autoriteiten hebben per direct de vergunning van een kinderdagverblijf in Keerbergen ingetrokken na een melding over een kind dat in zijn slaapzakje was vastgebonden aan het bed met ducttape. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat er iets misloopt in de crèche. Een ex-werkneemster getuigt anoniem bij VTM Nieuws. “We mochten nooit naar de kinderen gaan kijken, we moesten ze gewoon laten wenen. Tot wel een uur lang."

 1. Kinderdagverblijf met onmiddellijke ingang geschorst nadat kind er werd vastgebonden met ducttape, uitbaatster reageert: “Dit is een wraakactie van een ontslagen werknemer”
  Play
  PREMIUM
  Keerbergen

  Kinderdag­ver­blijf met onmiddel­lij­ke ingang geschorst nadat kind er werd vastgebon­den met ducttape, uitbaat­ster reageert: “Dit is een wraakactie van een ontslagen werknemer”

  In Keerbergen is Kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 met onmiddellijke ingang voor twee maanden geschorst door het Agentschap Opgroeien, het voormalige Kind en Gezin. De beslissing kwam er nadat het agentschap vorige week een foto ontving waarop een kind te zien was dat in bed was vastgebonden met ducttape. Voor de uitbaatster is het niet de eerste keer dat ze in opspraak komt, maar volgens haar werd alles in scène gezet.
 1. RECONSTRUCTIE. “Er zijn daar soms verschrikkelijke zaken gebeurd”: waarom duurde het tot de foto van een vastgeplakt jongetje voor de crèche dicht ging?
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. “Er zijn daar soms verschrik­ke­lij­ke zaken gebeurd”: waarom duurde het tot de foto van een vastge­plakt jongetje voor de crèche dicht ging?

  Voor de zoveelste keer komt een crèche in opspraak na vermeende feiten van kindermishandeling. Deze keer zou in Keerbergen een jongetje in zijn bed zijn vastgebonden met tape. De foto die de overheid daarover ontving, was zo alarmerend dat ze meteen de deuren liet sluiten. Maar er waren eerder al twaalf meldingen over de crèches van uitbaatster Myriam Broeckx, onder andere over kinderen met blauwe plekken, het ontzeggen van voeding en baby’s die ‘per ongeluk’ vergeten worden. Had daar niet al veel eerder ingegrepen moeten worden?