Patrick Decuyper en zijn advocaat in de Brusselse rechtszaal.
Volledig scherm
Patrick Decuyper en zijn advocaat in de Brusselse rechtszaal. © BELGA

Ex-CEO Antwerp en Zulte Waregem Patrick Decuyper riskeert 2 jaar cel

Het Brussels parket heeft gevangenisstraffen tot 2 jaar en geldboetes gevorderd voor fraude met groenestroomcertificaten via ex-marktleider Enfinity (inmiddels failliet). In het dossier staan naast het bedrijf Enfinity zelf ook oprichter Patrick Decuyper terecht, bekend als de ex-CEO van de eersteklassers Zulte-Waregem en Royal Antwerp FC, naast nog een tiental andere personen en bedrijven. Voor Decuyper eiste het parket twee jaar cel, een geldboete en een verbod om nog als bestuurder van vennootschappen op te treden.

16 reacties

 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Gino Sinnesael, Het was een idee van OVLD om de certificaten toe te kennen aan bedrijven. De sossen waren daar tegen, maar moesten er zich bij neerleggen. De enige partij die destijds tegen de gsc's waren was groen, maar dat zijn de meesten allemaal vergeten.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  eigenlijk horen de meeste CEOs daar thuis
 • PLANCKAERT Johan

  2 jaar geleden
  De hardwerkende ondernemers doen niets anders dan foefelen om zichzelf te verrijken, hen raken waar het meest pijn doet, in hun beurs is de beste straf.
 • Gino SINNESAEL

  2 jaar geleden
  Had de overheid die certificaten enkel aan particulieren (en begrensd) voorbehouden, was dit allemaal niet gebeurd. Maar toen kon het geld niet op, de socialisten waren aan zet. De gevolgen kennen we...
 • Berthie Gijsen

  2 jaar geleden
  Met dank aan al onze zakkenvullers van regeringen die ons aan de lopende band bestelen.