Stefaan Devleeschouwer.
Volledig scherm
Stefaan Devleeschouwer. © Ronny De Coster

Ex-burgemeester Devleeschouwer stapt nu ook op als schepen van Brakel

Voormalig waarnemend burgemeester van Brakel Stefaan Devleeschouwer (Open Vld) stapt nu ook op als schepen van de Oost-Vlaamse gemeente. Dat maakte hij zelf bekend op Facebook. Devleeschouwer nam ontslag als burgemeester omdat hij dronken een ongeval veroorzaakte, waarbij een dorpsgenoot levensgevaarlijk gewond raakte.

18 reacties

 • Cindy Vanhoutte

  3 jaar geleden
  Sinds wanneer is positief blazen 'dronken'? Na 2 pintjes blaas ik ook positief. Het woord 'dronken' verkoopt natuurlijk beter. Deze man heeft een fout gemaakt en heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Wat moest hij nog meer doen? Case closed #respect
 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Jammer dat hij hier zo gestigmatiseerd wordt als "slechte mens" door zijn misstap. Niemand is zonder fouten ! Hij is vooral een vriendelijk en warm persoon en de taak als vervangend burgemeester vervulde hij met hart en ziel.
 • ingrit seghers

  3 jaar geleden
  Als we eerlijk zijn met onszelf, of ge nu Burgemeester zijt of niet, wie kan er zeggen met de vinger op het hart, ik ga dit nooit tegenkomen ? Burgemeester zijn is een positie waar ge meestal komt waar er iets uitgeschonken wordt.
 • Gerrit Teeuwen

  3 jaar geleden
  De enige correcte beslissing die hij kon nemen.
 • Ronny Van Looy

  3 jaar geleden
  Die man neemt terecht zijn verantwoordelijk op, er zijn er andere die zich gene bal aantrekken van wat ze gedaan hebben en zich blijven verrijken op onze kap, respect voor deze man, nu nog een gerechtelijke veroordeling en de zaak is opgelost en we spreken er niet meer over en wees gerust hij zal dit geen 2 de maal doen.
 1. Strijd om KU Leuven-rectorschap van start

  Strijd om KU Leu­ven-rector­schap van start

  De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.
 2. Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegcomité

  Ook federale regering komt met eigen exitplan voor Overlegco­mité

  In navolging van het Vlaamse exitplan zal ook de federale regering dinsdag op het Overlegcomité een eigen versoepelingsplan op tafel leggen, meldt VTM NIEUWS. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zou met een soort compromisvoorstel komen, met het grootste verschil in de datum voor de volledige heropening van de horeca. Voor de Vlaamse regering mag de horeca vanaf 1 juni ook weer binnen open, de federale regering lijkt eerder te opteren voor 9 juni.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den