Eddy Testelmans legde op eigen initiatief contacten met onder meer de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG)om informatie in te winnen over Belgische strijders in Syrië en Irak. In ruil organiseerde zijn dienst twee opleidingen voor Koerdische strijders in Noord-Irak.
Volledig scherm
Eddy Testelmans legde op eigen initiatief contacten met onder meer de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG)om informatie in te winnen over Belgische strijders in Syrië en Irak. In ruil organiseerde zijn dienst twee opleidingen voor Koerdische strijders in Noord-Irak. © BELGA

Ex-baas militaire inlichtingendienst Adiv opnieuw onder vuur wegens geheime opleidingen voor Koerdische strijders

Eddy Testelmans, ex-baas van de militaire veiligheidsdienst Adiv, organiseerde omstreden trainingen voor de Koerdische YPG. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

26 reacties

 • Hendrik Goris

  5 jaar geleden
  De militaire inlichtingendienst die lekt, dat is het echte probleem. Dat gaan we niet oplossen met de baas te ontslaan.
 • Hilde Leysen

  5 jaar geleden
  Proficiat, Eddy, spijtig dat je vertrokken bent.
 • Geert Tamsyn

  5 jaar geleden
  Defensie moet de nationale belangen verdedigen, en dat is hier gebeurd.
 • Jacques Pauwels

  5 jaar geleden
  Een officier met ballen aan zijn lijf...chapeau.
 • Emre Elagoz

  5 jaar geleden
  Ik begrijp echt niet hoe mensen nog steeds denken dat Turken of Turkije Koerden haat. Dit is een compleet verzinsel. De enige reden waarom YPG nu gevizeerd wordt is omdat ze samenwerken met de terroristische PKK.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Speculaties over de nieuwe stafchef van het leger
  Defensie

  Specula­ties over de nieuwe stafchef van het leger

  Frans- of Nederlandstalig, en kaki, hemelsblauw of zeeblauw: de geruchtenmolen is gestart over de naam van de volgende stafchef van het leger, die in juli de huidige 'chef van Defensie' (ChoD), generaal Gerard Van Caelenberge, zal opvolgen. Van Caelenberge, een 63-jarige Nederlandstalige luchtmachtpiloot, werd op 13 juli 2012 stafchef na een interim van vier maanden als gevolg van het ontslag van zijn voorganger generaal Charles-Henri Delcourt.