Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Evenveel nieuwe ziekenhuisopnames als midden maart: dit is waarom situatie nu toch heel anders is

Het aantal ziekenhuisopnames zit vandaag op hetzelfde niveau als midden maart, toen onze regering een reeks strenge maatregelen afkondigde om de uitbraak van het coronavirus in te dijken. Toch is de situatie nu helemaal anders, volgens viroloog Steven Van Gucht. En dat heeft alles te maken met de snelheid waarmee de cijfers toenemen.

5 reacties

 • Robin De Clerck

  1 jaar geleden
  Er moeten eerst nog veel zieken en doden vallen blijkbaar
 • de wacken vincent

  1 jaar geleden
  Het virus ontstond in 2019 en de herfst en wintermaanden deden de besmettingen exploderen, niet vochtig - windstil en warmer weer houden het virus niet buiten maar vertragen de verspreiding, het is dus zeer duidelijk dat oktober november en december de hel worden, en dat 2021 zal beginnen in chaos, de bevolking moet leren regels volgen zonder in vraag te stellen zo niet sancties zoals verlies van recht op ziekenfonds en ziekteverzekeringen.
 • walther truyens

  1 jaar geleden
  En ze verzinnen maar van alles om niet strenger te moeten optreden , want er zouden wel eens verkiezingen kunnen komen en dan moeten ze sympathiek overkomen , maar de ouderen die een verlies te dragen hebben zullen hun wel herinneren en een gepaste beoordeling geven .
 • Kim Vanderpoort

  1 jaar geleden
  Men maakt ons dit wijs omdat de economie echt geen tweede lockdown zou aankunnen.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Uitleg no. 37.
 1. Viroloog Peter Piot: “Groepsimmuniteit is de oplossing, maar je kan de mensen niet laten sterven”

  Viroloog Peter Piot: “Groepsim­mu­ni­teit is de oplossing, maar je kan de mensen niet laten sterven”

  Volgens de gerenommeerde Belgische viroloog Peter Piot is groepsimmuniteit niet de juiste strategie tegen het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij gezegd in een interview met de krant La Libre Belgique. “In principe is het de oplossing”, klinkt het. “De geschiedenis bewijst het. Maar dat zou je reinste Darwinisme zijn (waarbij alleen de sterksten overleven, red.). Dat is niet aanvaardbaar. We leven in de 21ste eeuw. Je kan mensen niet laten sterven.”
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Ziekenhuizen moeten alle niet-dringende zorg met twee weken uitstellen, piste op tafel om buitenlands personeel naar hier te halen

  Ziekenhui­zen moeten alle niet-dringende zorg met twee weken uitstellen, piste op tafel om buiten­lands personeel naar hier te halen

  De ziekenhuizen in ons land moeten alle niet-dringende zorg per direct met twee weken uitstellen. Dat staat in een rondzendbrief van het Hospital & Transport Surge Capacity Comité, het overlegorgaan van de overheid, de ziekenhuizen en de experts. Het comité vraagt ziekenhuizen ook om gesloten bedden op de afdelingen intensieve zorg te heropenen. Tijdens het crisisoverleg werd zelfs geopperd om buitenlands zorgpersoneel naar ons land te halen om de vierde golf de baas te kunnen.
 1. HET DEBAT. Moet er een afkoelingsweek in het onderwijs komen om coronapandemie verder te bestrijden?
  138

  HET DEBAT. Moet er een afkoelings­week in het onderwijs komen om coronapan­de­mie verder te bestrijden?

  De laatste weken regende het berichten uit de onderwijssector: scholen moesten noodgedwongen gedeeltelijk of volledig sluiten, omdat leerlingen en leerkrachten in quarantaine zaten of een coronabesmetting hadden opgelopen. Zou er aan afkoelingsweek in het onderwijs moeten komen om het aantal besmettingen terug te dringen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.