Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) © BELGA

Eventsector krijgt gedragscode en 'veiligheidsmatrix' voor veilige heropstart

Met het oog op een veilige heropstart zal de evenementensector een gedragscode krijgen en een wetenschappelijk getoetst Event Risk Model (ERM) dat het veiligheidsrisico in kaart brengt. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) zondag.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Leuven in de ban van koppel oehoes: “Dat ze hier willen nestelen, hoeft niet te verbazen. Hun lievelingskostje is duif en zo zitten er véél in de stad”
  PREMIUM

  Leuven in de ban van koppel oehoes: “Dat ze hier willen nestelen, hoeft niet te verbazen. Hun lievelings­kost­je is duif en zo zitten er véél in de stad”

  Leuven is in de ban van de oehoe. Sterker nog, van twéé oehoes. En nee, oehoe is geen Leuvens dialect voor ‘goeiedag’, het is een uil - en een grote ook. Als hij z’n vleugels spreidt, is hij al snel zo breed als een volwassen man lang is en als hij roept, weet u meteen waar hij z’n naam vandaan heeft. Maar zo’n beest in de stad, hoe abnormaal is dat? Is met de oehoe, na de wolf, een nieuwe toppredator in Vlaanderen neergestreken? En vooral: moet u vrezen dat uw chihuahua zijn lunch wordt?