Pukkelpop, vorig jaar: een massa volk én een massa omzet. "Als het over de eventsector gaat, denkt iedereen spontaan aan zomerfestivals. Maar dat is maar het topje van onze piramide."
Volledig scherm
PREMIUM
Pukkelpop, vorig jaar: een massa volk én een massa omzet. "Als het over de eventsector gaat, denkt iedereen spontaan aan zomerfestivals. Maar dat is maar het topje van onze piramide." © Joel Hoylaerts / Photo News

Evenementensector slaat noodkreet: “Tomorrowland en Rock Werchter zijn maar het topje van onze piramide”

De evenementensector voert een strijd op leven en dood. Ruim 3.200 bedrijven, 80.000 jobs en een jaarlijkse omzet van 9 miljard euro zijn door corona in gevaar. “Als het over ons gaat, denkt iedereen altijd spontaan aan de zomerfestivals, maar dat is maar het topje van onze piramide. Als we niet snel weer mogen starten gaan 9 op de 10 bedrijven overkop.”

 1. Vrees voor worstcasescenario na vertraging bij AstraZeneca: “Als Pfizer niet levert wat is afgesproken, komen we in februari in de problemen”

  Vrees voor worstcase­sce­na­rio na vertraging bij AstraZene­ca: “Als Pfizer niet levert wat is afgespro­ken, komen we in februari in de problemen”

  Volgens Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce voor de vaccinatiestrategie, tekent zich een worst case scenario af als Pfizer de beloofde levering van vaccins tegen begin volgende maand niet weer opdrijft. “Als Pfizer nu niet levert wat is afgesproken, komen we in de problemen in de woonzorgcentra”, zegt Ramaekers aan VRT NWS. De vertraging bij AstraZeneca zorgt dan weer voor “bijkomende onzekerheid”.
 1. LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”
  PREMIUM

  LEZERS­BRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit”

  Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. “Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land”, vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. “In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald.“ Lees de lezersbrief hieronder integraal.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo