Kerncentrale in Doel.
Volledig scherm
Kerncentrale in Doel. © Photo News

Evaluatierapport zet licht op groen: kernuitstap brengt bevoorradingszekerheid niet in gedrang en heeft “beperkte” impact op elektriciteitsprijzen

De kernuitstap kan ­zonder de bevoorradings­zekerheid in het gedrang te brengen én de impact op de elektriciteitsprijzen is "beperkt". Het Evaluatierapport van de FOD Economie, dat Het Nieuwsblad kon inkijken, is stellig. Ook De Standaard en Het Belang van Limburg schrijven donderdag over het rapport. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) stelt normaal gezien vrijdag aan het kernkabinet een eigen nota voor, die volgens haar kabinet veel meer aspecten zal omvatten.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. “Verplichte vaccinatie kan onder reeks voorwaarden” - Morgenavond nieuw topoverleg over coronabarometer

  “Verplichte vaccinatie kan onder reeks voorwaar­den” - Morgen­avond nieuw topoverleg over coronabaro­me­ter

  Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde ‘noodfase’ (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Bovendien kan asymptomatisch besmet zorgpersoneel worden ingezet als “laatste redmiddel”. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo’n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten.