REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Evacuatievlucht die gisteren op Melsbroek landde had 61 Belgen aan boord, ook baby van 17 dagen in veiligheid

Het Air Belgium-toestel dat gisteren vanuit Islamabad naar Melsbroek vloog, had 205 mensen aan boord. 61 onder hen hadden een Belgisch paspoort, meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Deze ochtend zijn nog eens twee vliegtuigen in ons land geland, goed voor 470 personen. Aan boord zaten drie zwangere vrouwen en een moeder met een kind van slechts zeventien dagen oud.

 1. Stroomleveranciers haken af voor groepsaankoop: geen aanbod voor 70.000 consumenten

  Stroomleve­ran­ciers haken af voor groepsaan­koop: geen aanbod voor 70.000 consumen­ten

  Zowat 70.000 ingeschreven consumenten en professionele klanten hebben maandag bericht gekregen dat een veiling voor een nieuw gas- en elektriciteitscontract geen resultaat heeft opgebracht. Leveranciers lijken niet geïnteresseerd om een aantrekkelijk tarief te bieden door de sterke schommelingen op de energiemarkt. Organisator iChoosr schrapt daarom de groepsaankoop en stelt geen nieuw tarief voor.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?