Eva De Bleeker.
Volledig scherm
Eva De Bleeker.

Eva De Bleeker: “Begrotingsinspanning van 3 miljard euro nodig”

Staatssecretaris van Begroting, Eva De Bleeker (Open Vld), schat dat er een extra begrotingsinspanning nodig is van 3 miljard euro. Dat zegt ze in een interview in Le Soir. De Bleeker is ook van mening dat er een einde moet komen aan de coronasteunmaatregelen.

 1. Tegenstrijdige verklaringen, een twijfelachtig pv en camerabeelden: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)
  PREMIUM
  19

  Tegenstrij­di­ge verklarin­gen, een twijfelach­tig pv en camerabeel­den: agenten riskeren vervolging voor dood Jim Cooreman (36)

  “We hebben het besproken met drie, dat gebeurt heel snel.” Dat verklaarde één van de agenten aan Comité P, die hen confronteerde met de beslissing om Jim Cooreman (36) niet naar een dokter maar naar een cel te brengen. Het onderzoek naar de dood van Jim Cooreman - die twee jaar geleden in een politiecel stierf - zit vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen. Dat blijkt uit onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws, die de verhoren met Comité P konden bekijken. De agenten riskeren nu een vervolging voor zijn dood.
 2. Waalse transportgroep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel

  Waalse transport­groep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhan­del

  Het Waalse transportbedrijf Jost Group heeft een schikking met het federaal parket getroffen in het jarenlange onderzoek naar sociale fraude. Dat schrijft De Tijd. Jost zou zo'n 30 miljoen euro betalen. Het op twee na grootste transportbedrijf van ons land en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel.
 1. Vandenbroucke: “We moeten veel voorzichtiger worden in ons dagelijks leven”

  Vandenbrou­c­ke: “We moeten veel voorzichti­ger worden in ons dagelijks leven”

  Het laatste verslag van de RAG (Risk Assesment Group) toont aan dat er wel degelijk sprake is van een epidemische noodtoestand, de voorwaarde om de pandemiewet te activeren. Dat heeft vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in de Kamer, kort voor de start van het Overlegcomité. “Deze epidemie maakt overal slachtoffers, we moeten daarom veel voorzichtiger worden in ons dagelijks leven. We tellen nu gemiddeld 121,3 ziekenhuisopnames per dag, de helft daarvan in Vlaanderen. Het virus begrijpt het verschil tussen het Frans en het Nederlands niet erg goed”, aldus Vandenbroucke.