Dokter Marc Cosyns.
Volledig scherm
Dokter Marc Cosyns.

Euthanasie-expert op proces 'Diaken des doods': "Elk jaar 1.000 levens zonder verzoek beëindigd in België. Dat heeft niks met moord te maken"

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe (61) heeft een euthanasie-expert uitgelegd dat in België per jaar nog steeds bijna 1.000 levens zonder verzoek beëindigd worden. Volgens dokter Marc Cosyns heeft dit niets met moord te maken. "Anders moeten al die gevallen voor het hof van assisen komen."

61 reacties

 • Nicole Aerts

  3 jaar geleden
  Ja maar ik vind zelf toch dat familieleden daar beter moeten op voorbereid worden. Heb met mijn eigen moeder dit meegemaakt en ze kwam in ziekenhuis aan en mocht drie weken daar verblijven en ze hebben haar de laatste dag ook effectief laten inslapen dat was er wel over vond ik alhoewel mijn moeder een zeer hoge leeftijd hsd
 • Louis Roux

  3 jaar geleden
  Een wilsbeschikking IVM euthanasie opmaken is gratis,formulieren kan men zo van het net halen. Wanneer men deze beslissing heeft genomen,dan hoeft een derde NIET voor het dilemma gesteld te worden, DOEN OF nietDOEN
 • dirk de marez

  3 jaar geleden
  Heb ooit een tante van me een natuurlijke dood zien sterven, weggeteerd, uitgekankerd... als ik de keuze heb dan zou een diaken mij een injectie met lucht mogen geven. We doen het onze huisdieren niet eens aan om zo te sterven, waarom dan wel onze geliefden?
 • Fred Fourgon

  3 jaar geleden
  De diaken is toch zo een goeie mens, altijd voor iedereen klaar ... om lucht in de aders te spuiten ... Kom zeg. Oordeel eens normaal.
 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Het gaat hier om de scheidslijn tussen euthanasie en vermenselijking van de dood. Cosyns spreekt over patiënten die terminaal ziek zijn en zich in een stadium van sterven bevinden. Het sterven wat draaglijker maken en de dood wat bespoedigen om nodeloos lijden te voorkomen. Laat het aan de wijsheid van de artsen om hier een beslissing in te nemen.
 1. Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechtsdeurwaardersverkopen

  Iedereen kan binnenkort ook online bieden bij gerechts­deur­waar­ders­ver­ko­pen

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een ontwerp van koninklijk besluit klaar dat de modaliteiten van de elektronische verkoop bij openbare gerechtelijke verkopen vastlegt. Hierdoor kan de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) een beveiligd nationaal online platform uitrollen, waarop alle gerechtsdeurwaarders hun openbare gerechtelijke verkopen digitaal kunnen aanbieden.