Shutterstock/AFP
Volledig scherm
© Shutterstock/AFP

Europol en Belgisch federaal parket voeren cyberaanval uit op servers IS: “Terreurgroep niet meer actief op het internet”

BinnenlandHet Belgisch federaal parket heeft samen met de Europese politiedienst Europol en de Spaanse politie een cyberaanval uitgevoerd op de servers van Amaq, het persbureau van terreurgroep IS. Na de cyberaanval is IS momenteel niet meer actief op het internet. Dat meldde  federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt zonet op een persconferentie.

11 reacties

 • Bart Hollevoet

  1 jaar geleden
  Dan moet je niet over de chinezen zeuren. En over gerechtskosten evenmin.
 • Patrick Ardenois

  1 jaar geleden
  Je moet dat uitschot niet alleen op het slagveld uitroeien maar ook op het internet.
 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Top van onze mannen!
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Dan kunnen ze de migratie niet meer sturen om hun mannetjes in de juiste landen te plaatsen. Goed werk !
 • Robin Verheyden

  1 jaar geleden
  Een prima actie.
 1. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  17

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'

 2. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig