Shutterstock/AFP
Volledig scherm
© Shutterstock/AFP

Europol en Belgisch federaal parket voeren cyberaanval uit op servers IS: “Terreurgroep niet meer actief op het internet”

BinnenlandHet Belgisch federaal parket heeft samen met de Europese politiedienst Europol en de Spaanse politie een cyberaanval uitgevoerd op de servers van Amaq, het persbureau van terreurgroep IS. Na de cyberaanval is IS momenteel niet meer actief op het internet. Dat meldde  federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt zonet op een persconferentie.

11 reacties

 • Bafpunt Strose

  2 jaar geleden
  Dan moet je niet over de chinezen zeuren. En over gerechtskosten evenmin.
 • Patrick Ardenois

  2 jaar geleden
  Je moet dat uitschot niet alleen op het slagveld uitroeien maar ook op het internet.
 • raymond van der craen

  2 jaar geleden
  Top van onze mannen!
 • Jef Denijs

  2 jaar geleden
  Dan kunnen ze de migratie niet meer sturen om hun mannetjes in de juiste landen te plaatsen. Goed werk !
 • Robin Verheyden

  2 jaar geleden
  Een prima actie.
 1. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
  Play

  Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

  De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.
 2. Noordzee straks grootste groene energiecentrale van Europa: premiers van België, Nederland, Duitsland en Denemarken ondertekenen ambitieus energieakkoord
  PREMIUM
  Politiek

  Noordzee straks grootste groene energiecen­tra­le van Europa: premiers van België, Nederland, Duitsland en Denemarken onderteke­nen ambitieus energieak­koord

  Woensdag reisden Premier Alexander de Croo (Open Vld) en Minister van Energie Tinne van Der Straeten (Groen) samen naar Denemarken. Op de agenda: een topontmoeting met hun directe collega’s uit Nederland, Denemarken en Duitsland. Door samen meer windmolenparken te bouwen, die met elkaar te verbinden, én de opgewekte stroom aan land te brengen, willen de Noordzeelanden hun bevoorrading van duurzame energie verbeteren.