Ursula von der Leyen en Charles Michel.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen en Charles Michel. © EU Council / Pool

Europese vrouwenorganisaties vragen in open brief ontslag van Charles Michel

Europese vrouwenorganisaties hebben een brief gestuurd naar de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel om zijn ontslag te vragen na “Sofagate”. Al meer dan 2.500 mensen uit België, Frankrijk en Italië, maar ook uit niet-EU-landen hebben de brief in minder dan twee dagen tijd al ondertekend. Frankrijk noemt het incident zondag dan weer een opzettelijke daad van Turkije.

201 reacties

 • Tarik Akan

  4 weken geleden
  De EU probeert nu gezichtsvetlies (Ursula) te beperken door plots te beweren of te liegen beter gezegd dat Ursula op dezelfde hoogte staat met Michel, maar feit is dat er maar 1 president kan zijn en die boven ALLE andere functies staat. En die zat zoals het hoort naast de president van TR.
 • Marcel Desmet

  4 weken geleden
  Sjarel is toch president en niet Ursula, dus was haar plaats terecht op de sofa, niet moeilijk toch en niks met verhouding man/vrouw te maken.
 • Louis Degraeve

  4 weken geleden
  Als je gentlemen bent zijn er 2 mogelijkheden, of je sta je de stoel af aan de vrouw, of je gaat naast haar zitten op de sofa; telkens is Erdogan de grote verliezer.
 • Calinda Struyf

  4 weken geleden
  Het lijkt dat de meesten hier niet kunnen bevatten dat als Ursula een man was geweest hem hetzelfde lot beschoren had. Michel staat nu eenmaal hoger in rang en als dusdanig wordt Ursula als vergezellend gezien doch niet als primaire gesprekspartner. Kunnen we dit anders willen ? Natuurlijk, doch Michel treft hier geen schuld. En nee, Michel staat niet in mijn lijstje populaire politici. Eerder verre van!
 • Christine Laevers

  4 weken geleden
  Er hadden drie stoelen moeten staan; Elke doorgewinterde journalist van niveau weet dat. Erdogan en iedereen op dat niveau weten dat ook: dat is pure oude internationale etiquette. Had Von der leyen de enige stoel bezet had ze een stoel moeten vragen voor Michel, en Michel had een stoel moeten vragen voor Von der Leyen. Och, iedereen in de wereld lacht met de E.U.
 1. Stroom van kritiek na 'stoelincident' met Von der Leyen en Erdogan: “Een owngoal van Charles Michel”

  Stroom van kritiek na 'stoelinci­dent' met Von der Leyen en Erdogan: “Een owngoal van Charles Michel”

  Een vreemd incident gisteren tijdens een topontmoeting tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, en EU-Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, gaat stevig over de tongen. Ook von der Leyen zelf was oprecht verrast toen tijdens de ontvangst door de Turkse president in Ankara bleek dat zij op een sofa moest plaatsnemen, terwijl Michel een stoel naast Erdogan aangeboden kreeg. De Belgische ex-premier maakte geen aanstalten om zijn plaats aan von der Leyen af te staan.
 1. Italiaanse premier noemt Erdogan ‘dictator’ na stoelincident, Michel speelde scène “nog 150 keer” in zijn hoofd af

  Italiaanse premier noemt Erdogan ‘dictator’ na stoelinci­dent, Michel speelde scène “nog 150 keer” in zijn hoofd af

  De Italiaanse eerste minister Mario Draghi heeft voor ophef gezorgd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in aanwezigheid van de pers een "dictator" te noemen. Hij deed die uitlating naar aanleiding van het veelbesproken 'stoelincident' tijdens het bezoek van Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Europese Raadsvoorzitter Charles Michel. Turkije roept nu de Italiaanse ambassadeur op het matje. Michel betreurt het beeld dat hij onbewust gecreëerd heeft. “Ik heb die scène nog 150 keer in mijn hoofd afgespeeld", liet hij weten op de Franstalige zender LN24.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'