ANP
Volledig scherm
© ANP

Europese Commissie voorspelt 4,5% economische groei in België

Na een krimp van 6,3% in 2020 zou de Belgische economie dit jaar met 4,5% moeten groeien en in 2022 met 3,7%. Dat blijkt uit de nieuwe economische prognoses van de Europese Commissie.

3 reacties

 • eddy van dorst

  1 maand geleden
  1 april is toch voorbij?
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  die economische groei gaat ons niks opbrengen. omdat de bevolkingsdichtheid stijgt wordt dat gewoon opgeslorpt en er is geen afbouw aan de staatsschuld. Amaai de komende generatie ... ik zou hier niet willen blijven wonen, ondanks een economische groei. Wat heeft de werkman daar nu aan ?
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Onze schuldgraad is en blijft een immens probleem. Een van de grootste oorzaken is te veel de zware en logge overheid . Dat kost bakken geld dat we zouden kunne gebruiken om schulden af te lossrn. Dus pilitiekers : snoeien in de overheid , op alle vlakken , te beginnen bij het teveel aan overbodige en nutteloze politiekers, denk maar aan de senaat, die veel kost maar tot absoluut niks meer dient, tenzij om politieke vriendjes een makkelijk en vetbetaald postje te bezorgen.
 1. Wisselvallige dag met nog steeds kans op regen en onweersbuien

  Wisselval­li­ge dag met nog steeds kans op regen en onweersbui­en

  Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en grijs maar geleidelijk wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft een groot deel van de dag droog maar op het einde van de namiddag neemt de kans op regen- en onweersbuien in het zuidoosten van het land toe. De maxima schommelen tussen 19 graden aan de kust en 26 graden in het oosten van het land. De wind waait eerst matig uit het zuidwesten, later zwak veranderlijk en matig uit noord tot noordwest in de noordwestelijke helft van het land. Dat meldt het KMI.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!