Laagradioactief afval wordt in ons land momenteel opgeslagen in een opslaggebouw van Belgoprocess in Dessel, in afwachting van de definitieve berging in bovengrondse bunkers van gewapend beton.
Volledig scherm
Laagradioactief afval wordt in ons land momenteel opgeslagen in een opslaggebouw van Belgoprocess in Dessel, in afwachting van de definitieve berging in bovengrondse bunkers van gewapend beton. © Niras

Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval

De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover een advies bezorgd aan de Belgische autoriteiten, de tweede etappe in een formele inbreukprocedure. Neemt België de komende twee maanden geen maatregelen, dan kan de Commissie de zaak doorverwijzen naar het Europees Hof van Justitie. 

  1. Zaak-Mawda: drie vermoedelijke mensensmokkelaars voor de rechter verschenen in Luik

    Zaak-Maw­da: drie vermoede­lij­ke mensensmok­ke­laars voor de rechter verschenen in Luik

    Drie Irakezen van 20 tot 27 jaar zijn voor de correctionele rechtbank in Luik verschenen voor feiten van mensensmokkel. De vermoedelijke mensensmokkelaars zouden betrokken zijn geweest bij het transport van Mawda Shawri, een meisje van twee jaar dat tijdens een politieachtervolging in mei 2018 werd doodgeschoten op de snelweg E42. Het voertuig met migranten waar ze in zat, was op weg naar Groot-Brittannië.