Prikkeldraad aan de grens van Slovakije met Kroatië
Volledig scherm
Prikkeldraad aan de grens van Slovakije met Kroatië © AFP

"Europese aanpak zet leven van vluchtelingen op spel"

Het hermetisch willen afsluiten van Europa leidt alleen maar tot meer mensenrechtenschendingen, waarschuwt ngo Amnesty International in een nieuw rapport over de aanpak van de vluchtelingenproblematiek. Bovendien heeft Fort Europa niet het gewenste afschrikkend effect op vluchtelingen en asielzoekers, want deze mensen blijven de vaak levensgevaarlijke oversteek naar Europa maken.

 1. Inwoners Molenbeek houden woensdag solidariteitsactie

  Inwoners Molenbeek houden woensdag solidari­teits­ac­tie

  In de Brusselse gemeente Molenbeek wordt woensdag om 17 uur op het gemeenteplein een solidariteitsactie gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De actie is een initiatief van onder meer het Molenbeekse gemeenschapscentrum De Vaartkapoen, dat op die manier een duidelijk signaal van samenhorigheid en solidariteit wil geven. De bedoeling is om op het plein honderd kaarsen achter te laten "ter nagedachtenis van de slachtoffers van terrorisme en politiek geweld, in Parijs en de ganse wereld".
 2. Het kleinste kerstfeest ooit: hoe vier je dat? “Zie het vooral niet als verkiezing van wie het liefst gezien is”
  PREMIUM

  Het kleinste kerstfeest ooit: hoe vier je dat? “Zie het vooral niet als verkiezing van wie het liefst gezien is”

  Het kleinste kerstfeest ooit wordt het straks. Want de knoop is doorgehakt: géén uitzonderingen, géén coronapauze. Het nieuwe jaar induiken kan straks met slechts één knuffelcontact. Alleenstaanden mogen er twee uitnodigen. Het levert voor sommigen nu al meer stress op dan voor het prepareren van een feestmaal voor 25 gasten. Experts geven raad: “De dobbelsteen gooien of lotje trekken is niet eens zo gek om te bepalen wie je uitnodigt.”
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance