Europa is akkoord dat de problematiek rond wegwerpplastic moet worden aangepakt.
Volledig scherm
Europa is akkoord dat de problematiek rond wegwerpplastic moet worden aangepakt. © EPA

Europees verbod op wegwerpplastic goedgekeurd: vanaf 2021 geen plastic rietjes en bestek meer

De producten die verantwoordelijk zijn voor het gros van het zwerfvuil op zee worden in 2021 definitief uit de handel genomen.De Europese lidstaten hebben het verbod op wegwerpplastic definitief goedgekeurd nadat het Europees Parlement het licht al op groen had gezet. 

21 reacties

 • Paul van de velde

  2 jaar geleden
  OK, dan kunnen we zuigen aan een papieren rietje uit een plastic beker. Proficiat politici.
 • Gerda Rousseau

  3 jaar geleden
  Zelfs als er in Europa helemaal geen plastiek meer zou worden gebruikt, gaan de oceanen er niet properder op worden! Die plastiek soep wordt namelijk vooral veroorzaakt door landen in Afrika, Zuid Amerika en Azië... Enne, dan zijn het geen rietjes of ballonstokjes maar miljoenen plastieken zakjes, die je daar in de winkels nog massaal krijgt! Terwijl de huisvuilophaling niet eens overal komt en mensen hun huisvuil gewoon verbranden, inclusief plastiek flessen.
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Europa werkt toch hard, bewijs,... afschaffing van de rietjes … Ze zouden beter werken aan onze bescherming met degelijke grenzen EN in mijn jeugd waren het rieten rietjes en heb die nooit gebruikt... liever een goeie slok.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Probleem dat wereldwijd moet aangepakt worden. Klimaatbrossers kunnen bv eens actie opzetten met hun buitenlandse activisten, dat er gedurende de zomermaanden wereldwijd de stranden worden opgegeruimd. Veel landen betrekken is de enige mogelijkheid. Er is meer onwetendheid bij volkeren dan je kunt vermoeden. Bv. 20 j geleden .Kreta sprak ik mensen aan waarom zij lege flessen de zee inwierpen. Antwoord..de zee slorpt dat wel op?
 • Paul Van Oosterwijck

  3 jaar geleden
  bewijs dat al die parlementen ver af staan van de realiteit ! Ik denk niet dat rietjes en bestek het meest weggegooide plastiek is ....