Deze sportieve elektrische fiets kan 45 kilometer per uur halen.
Volledig scherm
Deze sportieve elektrische fiets kan 45 kilometer per uur halen. © ANP

Europees Parlement verwerpt verplichte verzekering voor e-bikes

Er komt geen verplichte verzekering voor e-bikes, Segways en elektrische steps. Dat heeft de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming van het Europees Parlement beslist, zegt voorzitter Anneleen Van Bossuyt (N-VA). “Nieuwe vervoersmiddelen zoals elektrische fietsen vormen een alternatief voor de auto en verdienen een duwtje in de rug. Een door Europa verplichte verzekering zou potentiële kopers kunnen afschrikken”, zegt ze.

28 reacties

 • Erwin Lambrechts

  3 jaar geleden
  België zal wel eerst zijn weer en poliske erbij duurste land van europa wat verzekeringen betreft
 • Roland Vanlerberghe

  3 jaar geleden
  Normaliter zit dat in de familiale polis, beter eens nakijken, een aanrijding met een voetganger met lichamelijk letsel kan stevig oplopen.
 • Martine Van Den Driessche

  3 jaar geleden
  Heb zelf een e-bike, max.25km/u. Op drukke wegen, in een stadscentrum en op gevaarlijke kruispunten fiets ik geen 25km/u. Ik fiets bijna nooit zo snel. Dat speedbikes 45km/u een verzekering nodig hebben vind ik goed. Maar geef toe, een gewone stadsfiets passeert mij soms aan 20 km/u. Wat als deze mij omver fietst of een rond punt komt opgestormd? Ben blij dat Europa de alternatieven toejuicht, hopelijk volgt België dit standpunt.
 • leopold van heurck

  3 jaar geleden
  Ze wachten tot er meer verkocht worden.
 • Rudy Dozie

  3 jaar geleden
  Het zou wel moeten verplicht worden , ze rijden meer dan 25km/u wanneer u een snorfiets bestuurt ben u ook verplicht een verzekering te hebben . Maar hier laten ze liever de autobestuurder zijn verzekering opdraaien voor zijn kosten , al dan niet in zijn recht …