Deze sportieve elektrische fiets kan 45 kilometer per uur halen.
Volledig scherm
Deze sportieve elektrische fiets kan 45 kilometer per uur halen. © ANP

Europees Parlement verwerpt verplichte verzekering voor e-bikes

Er komt geen verplichte verzekering voor e-bikes, Segways en elektrische steps. Dat heeft de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming van het Europees Parlement beslist, zegt voorzitter Anneleen Van Bossuyt (N-VA). “Nieuwe vervoersmiddelen zoals elektrische fietsen vormen een alternatief voor de auto en verdienen een duwtje in de rug. Een door Europa verplichte verzekering zou potentiële kopers kunnen afschrikken”, zegt ze.

28 reacties

 • Erwin Lambrechts

  3 jaar geleden
  België zal wel eerst zijn weer en poliske erbij duurste land van europa wat verzekeringen betreft
 • Roland Vanlerberghe

  3 jaar geleden
  Normaliter zit dat in de familiale polis, beter eens nakijken, een aanrijding met een voetganger met lichamelijk letsel kan stevig oplopen.
 • Martine Van Den Driessche

  3 jaar geleden
  Heb zelf een e-bike, max.25km/u. Op drukke wegen, in een stadscentrum en op gevaarlijke kruispunten fiets ik geen 25km/u. Ik fiets bijna nooit zo snel. Dat speedbikes 45km/u een verzekering nodig hebben vind ik goed. Maar geef toe, een gewone stadsfiets passeert mij soms aan 20 km/u. Wat als deze mij omver fietst of een rond punt komt opgestormd? Ben blij dat Europa de alternatieven toejuicht, hopelijk volgt België dit standpunt.
 • leopold van heurck

  3 jaar geleden
  Ze wachten tot er meer verkocht worden.
 • Rudy Dozie

  3 jaar geleden
  Het zou wel moeten verplicht worden , ze rijden meer dan 25km/u wanneer u een snorfiets bestuurt ben u ook verplicht een verzekering te hebben . Maar hier laten ze liever de autobestuurder zijn verzekering opdraaien voor zijn kosten , al dan niet in zijn recht …
 1. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”
  Play

  Anuna De Wever op klimaat­mars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”

  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.