Volledig scherm
© Getty Images

Europees Parlement stemt over ‘recht op onbereikbaarheid’

Het Europees Parlement stemt morgen over een voorstel om werknemers het recht te geven op geregelde tijdstippen offline te zijn voor hun werkgever. Het gaat verder dan de huidige Belgische regeling, die zegt dat bedrijven over de kwestie sociaal overleg kunnen organiseren. Als het van de voorstanders afhangt, zal het voorstel niet alleen betrekking hebben op telewerkers en andere werknemers, maar ook op maaltijdbezorgers van bijvoorbeeld Deliveroo of Uber Eats.

7 reacties

 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Pff, niks beters te doen? Dit is toch eenvoudig te doen. Als je zelf niet in staat bent om je laptop te sluiten of telefoon uit te zetten, moet ook niemand anders dat voor je doen. Het zit in je hoofd. Ook met een wet zal je dan niet doen. Begrijp niet dat onze politici niks beters te doen hebben.
 • leppens victor

  1 maand geleden
  Ik zou zeggen,voor iedereen dezelfde wedde en ,,werkdruk,,als voor de eu-parlementairen. mvg.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Niet meer dan normaal. Men heeft een contract om een bepaald aantal uur te werken. Als daar buiten extra verplichtingen volgen dan moet dat deftig geregeld en vergoed worden. Vroeger vond men dat zelfs vanzelfsprekend. Maar naarmate de wereld meer neoliberaal werd gingen werkgevers hun werknemers steeds meer beschouwen als hun eigendom.
 • danny de paepe

  1 maand geleden
  Is dit ook voor politiemensen?
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Alles hangt gewoon van uzelf af. Ik sluit mijn laptop af en mijn bedrijfsgsm gaat eveneens in 'off'. Zowel 's avonds als in het weekend. Terwijl ik werk voor een bedrijf dat vestigingen heeft in de US (uurverschil) en in UAE (weekend is werkdag). Maar sommigen denken zelf dat ze belangrijk zijn én dus altijd bereikbaar moeten zijn. Maar het kerkhof ligt vol met onmisbaren!
 1. IKEA geeft je meubelen een nieuwe thuis met hernieuwde koopjeshoek in elke winkel

  IKEA geeft je meubelen een nieuwe thuis met hernieuwde koopjes­hoek in elke winkel

  Circulaire economie volgens IKEA: niets gaat verloren, alles krijgt een nieuwe vorm. Omdat grondstoffen stilaan uitgeput raken, probeert IKEA meer te doen met minder. Het leidt tot een circulaire visie waar herstellen, hergebruiken en recycleren centraal staat. Elke winkel van IKEA krijgt binnen twee jaar een ‘Circular Hub’, waar klanten tweedehands IKEA-producten kunnen kopen. Het concept draait momenteel al proef in de IKEA-winkel in Bergen.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras