Volledig scherm
© Thinkstock

Europees onderzoek: "Nergens wordt er gesegregeerder gesport dan in Vlaanderen"

Gekleurd of blank, rijk of arm. Nergens wordt er gesegregeerder gesport dan in Vlaanderen, zo blijkt uit Europees onderzoek, waarover De Morgen vandaag bericht. Het onderzoek, Social Inclusion and Volunteering in Sports Clubs, liep in negen Europese landen. Voor Vlaanderen namen er 1.002 clubs aan deel.

19 reacties

 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Bij de bond van de gepensioneerden is het nog veel erger gesteld : nul procent mensen met een migratieachtergrond.
 • Lorea Del Rio

  3 jaar geleden
  Onderzoek gesponsord door UNIA ?
 • Daniel Meuleman

  3 jaar geleden
  Gesegregeerd gesport in Vlaanderen? Kijk dan eens naar onze voetbalcompetitie, zou men die niet beter Africaligue noemen?
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Wij zijn waarschijnlijk ook het enige land waar heelder clubs alleen leden van allochtone oorsprong aanvaarden. Autochtonen worden aanvaard (moet volgens de wet) maar worden onmiddellijk buitengepest
 • frank van es

  3 jaar geleden
  Iedereen in dit land heeft en krijgt dezelfde kansen om deel te nemen aan onderwijs, arbeidsmarkt, cultuur, sport... Je moet die kans natuurlijk wel willen benutten. Wie sluit wie eigenlijk uit?
 1. Bourgeois verdedigt Homans in heisa rond hoofddoek-tweet

  Bourgeois verdedigt Homans in heisa rond hoofd­doek-tweet

  Volgens minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had zijn minister van Diversiteit Liesbeth Homans (N-VA) "een punt" toen ze eind augustus een vacaturemelding van de Vlaamse overheid waarbij een foto van een vrouw met hoofddoek te zien was, liet verwijderen op Twitter. "Bij vacatures moet je niet de indruk wekken dat je je richt op één bepaalde doelgroep", verklaarde de N-VA'er vanavond in Terzake. De minister-president benadrukte wel dat het zeker niet de bedoeling was om de vrouw in kwestie te kwetsen.
 2. "Gelijkekansenbeleid op scholen faalt. We hebben een generatie gecreëerd die volledig gefrustreerd is"

  "Gelijke­kan­sen­be­leid op scholen faalt. We hebben een generatie gecreëerd die volledig gefrus­treerd is"

  In nog geen week tijd was Brussel-Stad twee keer het toneel van gratuit geweld door jongeren. Ze brachten vernielingen aan en speelden een kat-en-muisspel met de politie. "We moeten ons afvragen wat er aan de hand is als we in drie dagen tijd twee keer dergelijke rellen zien", reageerde binnenlandminister Jan Jambon gisteravond op het geweld. Volgens Brussels schooldirecteur Brian Rotsaert is er geen pasklaar antwoord op dat vraagstuk. De man stelt zich wel vragen bij het huidige gelijkekansenbeleid op scholen. "Dat faalt momenteel. Het is dweilen met de kraan open", legt Rotsaert de vinger op de wonde in een interview in 'De Ochtend' op Radio 1.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag