Volledig scherm
© Thinkstock

Europees onderzoek: "Nergens wordt er gesegregeerder gesport dan in Vlaanderen"

Gekleurd of blank, rijk of arm. Nergens wordt er gesegregeerder gesport dan in Vlaanderen, zo blijkt uit Europees onderzoek, waarover De Morgen vandaag bericht. Het onderzoek, Social Inclusion and Volunteering in Sports Clubs, liep in negen Europese landen. Voor Vlaanderen namen er 1.002 clubs aan deel.

19 reacties

 • Jan Boden

  3 jaar geleden
  Bij de bond van de gepensioneerden is het nog veel erger gesteld : nul procent mensen met een migratieachtergrond.
 • Lorea Del Rio

  3 jaar geleden
  Onderzoek gesponsord door UNIA ?
 • Daniel Meuleman

  3 jaar geleden
  Gesegregeerd gesport in Vlaanderen? Kijk dan eens naar onze voetbalcompetitie, zou men die niet beter Africaligue noemen?
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Wij zijn waarschijnlijk ook het enige land waar heelder clubs alleen leden van allochtone oorsprong aanvaarden. Autochtonen worden aanvaard (moet volgens de wet) maar worden onmiddellijk buitengepest
 • frank van es

  3 jaar geleden
  Iedereen in dit land heeft en krijgt dezelfde kansen om deel te nemen aan onderwijs, arbeidsmarkt, cultuur, sport... Je moet die kans natuurlijk wel willen benutten. Wie sluit wie eigenlijk uit?
 1. Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politiepost tijdens rellen in Brussel
  4

  Politie op zoek naar man met skibril die brand stichtte aan politie­post tijdens rellen in Brussel

  De politie is op zoek naar een verdachte die tijdens de rellen in Brussel vorige maand brand stichtte aan een politiekantoor in Schaarbeek. In het opsporingsprogramma ‘Faroek’ wordt vanavond een oproep naar tips gelanceerd met nieuwe beelden van de man met de skibril. Enkele beelden werden vanmiddag al in VTM NIEUWS getoond. Daarop is onder meer te zien dat de brandstichter zichzelf mee in brand steekt tijdens de drieste aanval op het commissariaat aan het Liedtsplein.
 2. Bourgeois verdedigt Homans in heisa rond hoofddoek-tweet

  Bourgeois verdedigt Homans in heisa rond hoofd­doek-tweet

  Volgens minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had zijn minister van Diversiteit Liesbeth Homans (N-VA) "een punt" toen ze eind augustus een vacaturemelding van de Vlaamse overheid waarbij een foto van een vrouw met hoofddoek te zien was, liet verwijderen op Twitter. "Bij vacatures moet je niet de indruk wekken dat je je richt op één bepaalde doelgroep", verklaarde de N-VA'er vanavond in Terzake. De minister-president benadrukte wel dat het zeker niet de bedoeling was om de vrouw in kwestie te kwetsen.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag