ANP
Volledig scherm
© ANP

European Climate Foundation: “België zwaar gebuisd voor ontwerp klimaatplan”

Geen enkel van de ontwerpklimaatplannen van de 28 EU-lidstaten zet zijn land op weg naar klimaatneutraliteit tegen 2050. De gemiddelde score is 28,9 procent. Spanje is met 52,4 procent de beste van de klas voor Frankrijk (46,9), Griekenland (44,2) en Zweden (42,8). België is veertiende met een score van 29,3 procent. Dat stelt het rapport van de European Climate Foundation over alle ontwerpen voor nationale klimaat- en energieplannen 2030 die de lidstaten eind vorig jaar bij Europa indienden.

20 reacties

 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Resultaat van 4 ministers van klimaat, waarvan enkel de Vlaamse iets gepresteerd heeft: nl een bos laten kappen. Schande!
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  Welke oplossing stelt European Climate Foundation voor, ik ben hun communistische ideeen stilaan beu aan het worden. Ik pensoonlijk ben heel bewust dat er iets moet veranderen, maar ze vallen enkel de mensen aan van de middenklasse, fabrieken sluiten of met de fiets gaan werken, die moeten betalen. Met hun riante vergoeding vliegen de wereld rond om hun communistische ideeen te verspreiden en hun privé verzetjes. Anders gaan leven, maar dat willen ze niet, minder mensen minder consumeren.
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Moest al dat geld dat naar subsidies gaat die al die ngo’s krijgen die nu als champignons uit de grond schieten naar milieu inspanningen gaan was de helft van de problemen al van de baan.
 • louis van hoeylandt

  2 jaar geleden
  al de landen die uit de wind liggen voor de ander vervuilers ,lux is wel een van de groenste en proper landen in europa en scoort zelfde als belgie ......waarom !!! tja die krijgen zoals wij de smeerlapperij van duitsland en frankerijk met de wind binnen ....stel me de vraag wie deze rapporten opstelt
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  We zitten wel boven het gemiddelde! Maar we hebben de hoogste taksen van de EU, de laagste pensioenen, de grootste bevolkingsaangroei (+15% waarvan niemand ooit iets van klimaat heeft gehoord) de laatste 15 jaar, het enige land met onbeperkte werklozenuitkeringen en waar de ene helft 17 miljard aan de andere helft van het land moet afdragen om niets te doen. Dus al bij vind ik het nog zo slecht niet.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?