“Hoog tijd dat we het bredere net rond Poetin sluiten, de ruggengraat van Poetins regime raken zodat ook zij persoonlijke gevolgen ondervinden van deze oorlog”, besluiten ze.
Volledig scherm
“Hoog tijd dat we het bredere net rond Poetin sluiten, de ruggengraat van Poetins regime raken zodat ook zij persoonlijke gevolgen ondervinden van deze oorlog”, besluiten ze. © ANP / EPA

Europarlementsleden pleiten voor visumbeperkingen voor betrokkenheid bij oorlog of regime

Een vijftigtal Europarlementsleden pleiten in een brief aan EU-Hoge Vertegenwoordiger Josep Borrell voor de uitbreiding van persoonlijke sancties tot alle Russen die betrokken zijn bij de oorlog in Oekraïne en het Poetin-regime daarbij actief ondersteunen. Zo melden de Open Vld’ers Hilde Vautmans en Guy Verhofstadt, die samen met hun N-VA-collega’s Geert Bourgeois, Assita Kanko en Johan Van Overtveldt, tot de ondertekenaars behoren.

 1. PORTRET. Europarlement krijgt voorzitster uit piepklein land. Ze is feministe maar ook tegen abortus
  PREMIUM

  PORTRET. Europarle­ment krijgt voorzit­ster uit piepklein land. Ze is feministe maar ook tegen abortus

  Roberta Metsola (42) is de nieuwe voorzitter van het Europees parlement. Het is nog maar de derde keer in de geschiedenis van ’s werelds tweede grootste democratische orgaan dat een vrouw voorzitter is, én ze is de jongste ooit. De Maltese Metsola werpt zich op als feministe, al is ze wel tegen abortus. En terwijl er al vaak een hoop gedoe was over mannen die een vrouw geen hand wilden geven, kwam zij ooit met het omgekeerde in het nieuws — al had dat toen geen uitstaans met het geslacht van de betrokkene.
 1. Enkele seconden na het overschrijven op de rekening van de begunstigde: wat is een flitsbetaling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?
  Spaargids.be

  Enkele seconden na het overschrij­ven op de rekening van de begunstig­de: wat is een flitsbeta­ling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

  De Europese Commissie wil dat instant- of flitsbetalingen de norm worden. “We hebben de brief die al enkele dagen onderweg was toch ook vervangen door de e-mail die onmiddellijk doorgaat”, aldus Europees Commissaris Mairead McGuinness. Een instantbetaling zou ook niet meer mogen kosten dan een klassieke overschrijving. Maar wat is de situatie op dit moment in ons land? Spaargids.be zocht het uit.