Gevechten in de buurt van de Oekraïense stad Soledar / Professor David Criekemans.
Volledig scherm
Gevechten in de buurt van de Oekraïense stad Soledar / Professor David Criekemans. © Reuters / Eva Beeusaert

Europa wil Russisch geld gebruiken om Oekraïne herop te bouwen, maar mag dat wel? “We breken nu zelf de internationale wetten”

Premier Alexander De Croo vertelde met trots dat België het meeste Russische tegoeden heeft bevroren of geblokkeerd in heel Europa. In totaal wordt Rusland voor 249 miljard euro gestraft door ons land. Maar wat wil dit nu exact zeggen en welke impact heeft dat? Professor David Criekemans van de Universiteit Antwerpen vindt alvast dat we voorzichtig moeten zijn: “De kans om het conflict enigszins op te lossen wordt nu nog veel kleiner”.

83 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  1 maand geleden
  Russische tegoeden bevriezen daargelaten maar russsiche tegoeden in beslag nemen en gaan gebruiken voor opbouw Oekraiene dat is legale diefstal. Landen die deze werkwijze willen gaan toepassen zullen het gaan ondervinden, want investeerders zullen hun investering gaan terugtrekken vanuit die landen, met alle consequenties van dien.
 • Eddy DESMET

  1 maand geleden
  Natuurlijk mag dat : een agressor, die continu de wetten aan zijn laars veegt, moet er nu ook maar de meer dan terechte gevolgen van dragen ! Voor wat, hoort wat ...
 • Marc Baeyens

  1 maand geleden
  En waarom moet het westen heiliger zijn dan de paus (Poetin) ?
 • Dirk Dierckx

  1 maand geleden
  Dit MOET en wel onmiddellijk.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Gelegaliseerde "diefstal" !