Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager.
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager. © Photo News

Europa heeft nog geen Arco-plannen van Belgische regering gezien

De Belgische regering heeft haar piste voor een oplossing voor het Arco-debacle nog niet voorgelegd aan de Europese Commissie. Dat zei eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager deze ochtend tijdens een bezoek aan de Kamer. "We hebben van de Belgische regering nog geen informatie gekregen over de plannen", was ze duidelijk.

12 reacties

 • Kirsten Devolder

  5 jaar geleden
  Ik hoop dat het eindelijk opgelost en goedgekeurd wordt door Europa. Die gedupeerde Marco spaarders verdienen beter
 • Piet Van Buggenhout

  5 jaar geleden
  "Bijdrage van beweging.net"? Wablieft? ACW kon 1.1 miljard blokkeren bij Belfius om betere voorwaarden te krijgen! En dat ze niet liegen dat het werkingsmiddelen zijn: als je ermee moet werken, kan je het niet blokkeren! Met hun spaarpot kunnen ze veel meer dan een 'bijdrage' leveren. Ze behandelen de cooperateurs zoals hun vrijwilligers en vele van hun werknemers: daar verwachten ze ook buitensporig veel inzet van voor een schamele of zelfs geen vergoeding!
 • Ricci Latte

  5 jaar geleden
  Die terugbetaling wordt een armtierige fooi. Het sluiks opgezette Arcopar aandeel/spaarformule is een typisch voorbeeld van hoe de consument hier bedrogen werd. En Belfius ligt ook weer dwars alhoewel zij het aandeel nog steevast voor de volle pot vermelden in je kapitaalsoverzicht!!! Begrijpen wie begrijpen kan.
 • jan boden

  5 jaar geleden
  Dat kan ook niet want wat de regering ook op tafel legt, het zal rechtstreeks of onrechtstreeks altijd staatssteun zijn. Iedere cent die men aan Arco besteedt komt niet in de schatkist terecht.
 • Ingrid Vantroostenberghe

  5 jaar geleden
  En ze zullen ze ook nooit zien.
 1. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.